2024.06.20, Csütörtök
Egyre növekszik a Budapest melletti ipari park
Fotó: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Egyre növekszik a Budapest melletti ipari park

NIPÜF, magyarepitok.hu

2021.03.08. 16:56 - Kalácska-Nagy Nóra

A Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. új csarnokát a WHB építette.

Hirdetés

Tavaly szeptemberben számolt be lapunk a NIPÜF Csoport (Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt.) beruházásáról, melynek keretében a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. csarnok bővítést valósít meg a pátyi ipari parkban. Most átadták a legújabb két raktáregységet – derült ki a társaság hétfői közleményéből. A mintegy 23 ezer négyzetméteresre bővített létesítmény bérlője a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. (WSZL). A beruházás értéke több mint 2 milliárd forint volt. 

A Waberer-csoport kötődik az ingatlan- és építőiparban is jelentős szerepet játszó Indotek Grouphoz, mely októberben vásárolt 24 százalékos tulajdonrészt a cégben, majd ezt decemberi sajtóközleményük szerint további 6,99 százalékkal növelték.

Ezzel csaknem kétszeresére bővítette az Inpark Páty ipari parkban 2018 tavaszán átadott G jelű épületet a NIPÜF Csoport. Az épület kiterjedését a megrendelő igényeinek megfelelően mindkét irányban megnövelték,

így összesen 22 282 ezer négyzetméter logisztikai tevékenységre alkalmas terület és 569 négyzetméternyi iroda áll rendelkezésre.

 

Az ágazat motorját támogatják

Az ügylet révén a parkban bérleti szerződéssel hasznosított csarnokterület megközelíti a 46 ezer négyzetmétert, és az érvényes építési engedélyek alapján további 127 ezer négyzetméter épülhet.

Dr. Kiss László, a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója elmondta: „2020 a pandémia okozta gazdasági válság ellenére jelentős bővülést és több új megbízást hozott a vállalatcsoportunknak. Az új csarnok már a negyedik befejezett beruházásunk volt 2020-ban. Mindez nemcsak a bérlői igények kielégítése, hanem a munkaerőpiac szempontjából is lényeges, hiszen a projektjeinkkel megrendelést biztosítunk az építőiparnak, az ügyfeleink tevékenysége pedig számos új munkahelyet teremt. Az eddigi fejlesztéseink túlnyomó többségét megyeszékhelyeken végeztük, nagyban hozzájárulva a helyi gazdaság élénkítéséhez. Hasonlóan fontos ugyanakkor, hogy a főváros vonzáskörzetének logisztikai piacán is jelen legyünk, hiszen változatlanul ez a térség az ágazat motorja.”

 

Teljes kapacitással fog működni az új regionális telep

A WSZL 2019 júliusában írt alá hosszú távú bérleti megállapodást az Inpark Páty ipari park G jelű csarnokára. A vállalat a NIPÜF Csoport műszaki sztenderdjei alapján kivitelezett épületben számos ügyfélnek nyújt logisztikai szolgáltatást.

Barna Zsolt, a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: „A logisztikai szolgáltatói piac meghatározó szereplőjeként kulcsfontosságú számunkra, hogy képesek legyünk rugalmasan alkalmazkodni ügyfeleink igényeihez. A kereslet emelkedése szükségessé tette raktárkapacitásaink jelentős növelését, és a pátyi fejlesztésnek köszönhetően a regionális logisztikai rendszerünk nyugati eleme már ebben az évben teljes kapacitással fog működni.”

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Pátyipari parkNIPÜFIndotek Group

Hírlevél

Hirdetés