2024.03.19, Kedd
Jelentős beruházás valósul meg Pásztón: több mint 8 hektáron épít új ipari parkot a HE-DO
Fotó: Ladóczki Balázs

Jelentős beruházás valósul meg Pásztón: több mint 8 hektáron épít új ipari parkot a HE-DO

HE-DO Kft., nool.hu

2021.03.01. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A jövőben egy komplex strandfürdővel is bővül a város, erősítve ezzel a település idegenforgalmát.

Hirdetés

Hosszú évek után végre Pásztón is kialakítanak egy ipari parkot, amelynek alapkövét február 12-én helyezték el. A terület infrastrukturális fejlesztésének kivitelezője a HE-DO Kft. Az északi iparterület infrastrukturális fejlesztése mintegy 534 millió forintos támogatásból valósul meg, amelynek munkálatai az elmúlt napokban kezdődtek meg – irja a nool.hu.

A beruházás igen jelentős lépés Pásztó életében, hiszen ez jelenti a vállalkozói környezet, és az üzleti infrastruktúra fejlesztésének lehetőségét a város számára.

Hosszú távon pedig a település fejlődésének szolgál biztosítékául.

Az ipari park mintegy 8 és fél hektáron jön létre, ahol a szakemberek elvégzik a terület közművesítését, valamint egy fontos elkerülő út is épül, amely tehermentesíteni fogja Pásztó Fő utcájának közúti teherforgalmát – mondta Farkas Attila pásztói polgármester.

Hozzátette: korábban a településen sajnos nem létesült ipari park, ennek ellenére szerencsés volt a város, hogy több cég is itt telepedett le.

 

A projekt egyik fő célja az új munkahelyek megteremtése

Farkas Attila úgy fogalmazott, hogy a projektnek köszönhetően minőségi munkahelyeket szeretnének létre hozni és az elsődleges cél, hogy megállítsák a fiatalok és a munkaerő elvándorlását, valamint visszacsábítsák azokat az embereket, akik máshová járnak el dolgozni.

Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy ez a beruházás emelni fogja Pásztó tőkevonzó képességét, ezáltal pedig az adóerőképességét is növeli majd.
Mint mondta, számos fejlesztés megvalósult már a településen, és még sok, igen jelentős kezdődik el a jövőben.

Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő elárulta, hogy a város az elmúlt évek során egy nagyon szép fejlődési ívet írt le, hiszen szinte nincs olyan terület, ahol ne indult volna el jelentősebb beruházás.

Vannak még folyamatban lévő fejlesztések, ugyanakkor sok az elképzelés is, amelyek még megvalósításra várnak; mint például a turisztikai projektek, amelyek során nemcsak a Romkert és környéke újul meg, de egy komplex strandfürdővel is bővül a város a jövőben, erősítve ezzel a település idegenforgalmát.

Mi épül?HE-DOPásztóipari parkstrand

Hírlevél

Hirdetés