2024.06.18, Kedd
Karakteres megjelenésű piactér készül Zalaegerszegen
Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Karakteres megjelenésű piactér készül Zalaegerszegen

magyarepitok.hu

2021.03.30. 12:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Már folyik a homlokzati nyílászárók beépítése, illetve a hús- és hentesáru épület szerkezetépítése a Szabadics és a Nívódom munkájával.

Hirdetés

Ahogyan lapunk megírta, februárban már a bokrétaünnepsége zajlott az új zalaegerszegi termelői és kézműves piacnak. A projekt Zalaegerszeg város beruházásában a Nívódom Kft. és a Szabadics Építőipari Zrt. konzorciumával valósul meg. Az építkezés jelenlegi állásáról Dávid András, a Szabadics Zrt. építésvezetője informálta lapunkat.

Fotó: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A pajta épületén dolgoznak

A nettó 900 négyzetméter alapterületű Helyi termelői és kézműves piac - Göcsej tudásközpont elnevezésű beruházáson már elkészültek a belső aljzatbetonozással, a vakolásokkal és a homlokzati szigeteléssel, de a bokrétaünnepség óta

  • kiépítették a belső közműveket,
  • elvégezték a talajstabilizációt
  • és megépítették a belső gipszkarton válaszfalakat is.

„Jelenleg a pajta épületrész alapozásánál tartunk, és készítjük a térburkolat alatti alépítményt is. Ezenkívül folyamatban van a homlokzati nyílászárók beépítése, illetve a hús- és hentesáru épület szerkezetépítése”

– sorolta a projektvezető.

„Ezután következnek majd a belső festési munkák, valamint a burkolás; hideg burkolatokat és homlokzati klinker burkolatokat készítünk, emellett kiépítjük az álmennyezeteket, valamint elhelyezzük a pajta épületrész ragasztott fatartóit is.”

 

Zalai ízeket is kóstolhatnak

Dávid András hozzátette,

az épület karakteres jellegét a fedett piactér íves fatartóinak szerkezete adja meg, amely így külső megjelenésében figyelemfelkeltő hatást kelt.

Látványterv

A projekt különlegessége, hogy nemcsak üzleteket és árusító helyeket alakítanak ki a helyi termelőknek, hanem az épületben a zalai vidékre jellemző ízeket kínáló étterem nyílik, illetve egy egész héten át nyitva tartó szövetkezeti bolt is.   

A tudásközpont kialakításával pedig a népi kézművesség bemutatását és továbbadását támogatják, amihez előadóterem, kézművesműhely és egy kiállítótér is kapcsolódik majd.

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Nívódóm Kft.Zalaegerszegpiacok

Hírlevél

Hirdetés