2024.02.22, Csütörtök
Egyedülálló úszófalut alakítanak ki Abádszalókon
Illusztráció: Pinterest

Egyedülálló úszófalut alakítanak ki Abádszalókon

MTI

2021.04.06. 16:35 - Gyöngyösi Klaudia

A könnyűszerkezetes házakat, amelyek télen is lakhatók, a tulajdonos kérésére napelemekkel is felszerelik.

Hirdetés

Magyarországon egyedülálló úszófalu épül az abádszalóki Abádi Kikötőben. A tizenhét, cölöpökön álló, négy évszakos házból az első 10 idén júniusra készül el - közölte a beruházó az MTI-vel.

Hoffer Ferenc, aki feleségével a kistarcsai székhelyű Hof-Fer Investor Kft. tulajdonos-ügyvezetője, elmondta: a beruházás tervezett költsége mintegy 800 millió forint, a házak árát a leendő tulajdonosok fizetik, a partfejlesztést és a kapcsolódó beruházásokat a cég finanszírozza.

A közleményből kiderült továbbá, hogy a vállalat együttműködik a Home System Europe Kft.-vel, amely úszóházakat gyárt és értékesít.

 

A házak alkalmazkodni fognak az áradásokhoz is

A kikötő árvízvédelmi Natura 2000 területen található, ezért kellett olyan megoldást találniuk a szakembereknek, amely alkalmazkodik a rendszeres vízszintemelkedést hozó áradásokhoz.

Így az úszóházak árvíz idején cölöpökön felúsznak, majd az ár levonulásakor "visszaülnek" a cölöpökre.

A könnyűszerkezetes házakat, amelyek télen is lakhatók, a tulajdonos kérésére napelemekkel is felszerelik.

 

A kikötő üzelemtetését hét éve vette át a Hof-Fer Investor

A Hof-Fer Investor Kft. 2009-ben alakult, építőipari generál kivitelezéssel foglalkozott, emellett 2014-ben vették át az Abádi Kikötő üzemeltetését. Évente újabb és újabb fejlesztésekkel érték el, hogy a kikötő ma már a térségben turisztikai központtá vált.

2016-ban nyitották meg a Tündérfátyol névre hallgató szállodahajót. 2018-ra érték el a jelenlegi szolgáltatási kínálatukat, amelyben a kikötői mellett különféle, a Tisza-tavat is érintő turisztikai szolgáltatások is szerepelnek.

Mi épül?Abádszalókúszófaluépítőipari cégekHof-Fer Investor Kft.

Hírlevél

Hirdetés