2024.03.28, Csütörtök
A ZÁÉV építi a fővárosi agglomeráció új, 12 tantermes iskoláját
Látványtervek: Triskell Építész Iroda

A ZÁÉV építi a fővárosi agglomeráció új, 12 tantermes iskoláját

magyarepitok.hu

2021.05.21. 12:20 - Szabó Ákos

Zöldmezős beruházásban kap egy Pest megyei település új iskolát, 360 gyermek tanulhat majd benne.

Hirdetés

A ZÁÉV Építőipari Zrt. alakítja ki Maglód új, 12 tantermes általános iskoláját – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. A Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. projektjeként elrajtoló munkálatok a Budapest délkeleti határában fekvő városban az Aradi vértanúk utca és a Kepler János utca által határolt ingatlanon történnek majd meg a Tectum-Art Építésziroda Kft. tervei alapján.

 

 

A fejlesztésben egy kétszintes, 360 diák és közel 30 tanárnak otthont adó iskolát intézményt építenek, összesen több mint 3600 négyzetméteres alapterülettel. Az épület kialakítása során biztosítják annak akadálymentes megközelíthetőségét is. A projekt költsége mintegy 3,46 milliárd forint.

A tornacsarnokot két részre lehet majd osztani

Az iskolában kialakítanak:

  • 12 darab tantermet,
  • 3 darab kistermet,
  • két részre osztható tornacsarnokot sportpadlóval,
  • egy könyvtárat,
  • egy melegítőkonyhát,
  • egy étkezőt,
  • egy aulát,
  • valamint egy 630 kilogramm teherbírású, 8 fős személyfelvonót is.

Az intézmény körül pedig átadnak majd egy 800 négyzetméteres sportudvart, két négyzetméteres játszó- és pihenő udvart összesen több mint 3700 négyzetméteres területtelm és 28 darab parkolóhelyet is. Összesen több mint 1000 négyzetméter térkőburkolatot fektetnek le.

 

 

 

Üres területen épül meg az új iskola

Az iskola munkálatainak helyén korábban épületek álltak, amelyeket már lebontottak, jelenleg beépítetlen terület. Az oktatási intézmény kialakítása szerint négy, jól tagolható részre osztható majd: három, az Aradi vértanúk utcájára merőleges gerincű épületszárnyra és az ezeket összefogó, az utcával párhuzamos épületrészre.

 

 

Ezután félátriumokat képezve az alsó tagozatos és a felső tagozatos osztálytermeket magukba foglaló épületszárnyak sorakoznak.

Itt helyezik el a szaktantermeket, a csoportszobákat, a kiszolgáló tereket, valamint a főbejárat porta és aula elemét, illetve az innen nyíló étkező- és melegítőkonyhát is.

A tornacsarnokot pedig a telek északi oldalán, a természetes terepsíkba vágva helyezik el.

 

 

Új fasort ültetnek Maglódon

Az iskola cseréptetejére komplett napelemes rendszert telepítenek. A tervek szerint az új iskolakert négy nagyobb egységre fog tagolódni, és összesen 83 darab lombos fát ültetnek el. Ezek egy része a tervezési terület határán, valamint az utcán fasor jelleggel jelenik majd meg.

Mi épül?ZÁÉV Építőipari Zrt.Maglódiskolaépítésúj iskolaépületTectum-Art Építésziroda Kft.

Hírlevél

Hirdetés