2024.04.24, Szerda
Multifunkcionális csarnokkal gazdagodik ez a hajdúsági város
Képünk illusztráció! - Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Multifunkcionális csarnokkal gazdagodik ez a hajdúsági város

magyarepitok.hu

2021.05.17. 08:06 - Hegedűs Gergely

A különböző sportágak rendezvényeinek magas színvonalú kiszolgálása, valamint a nagyobb konferenciák kiszolgálása egyaránt cél a beruházásban.

Hirdetés

Többcélú, multifunkcionális konferenciaközpont tervezésére hirdetett ajánlati felhívást a Budapesti Fejlesztési Központ. A Hajdúszoboszlóra tervezett létesítményt a legfőbb szempontok leírásával körvonalazta a BFK.

Ezekből kiderül, a csarnok konferenciák, sport- és kulturális rendezvények, szalagtűzők, kiállítások lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz. 

A küzdőtérhez kapcsolódó nézőteret 950 férőhelyesre kell tervezni, míg a kisebb létszámú konferenciák az 500 fő befogadására alkalmas többfunkciós díszteremben rendezhetők majd.

Ez a díszterem kisebb szekciótermekre lesz osztható, köztük két 100 fős és két 150 fős teremmel.


Közel nulla energiaigényű épület jön létre

A közbeszerzés ugyanakkor három edzőterem kialakítását is előírja: a birkózás, karate és ökölvívás számára. Ezek kimondott célja "a Hajdúszoboszlón működő különböző sportágak rendezvényeinek magas színvonalú kiszolgálása, valamint a lakosság rendszeres sportéletének biztosítása."

Az összegzésből az is kiderül, hogy „közel nulla energiaigényű” épületegyüttes tervezése a feladat a Kemping utcában található telken, a Városi Szabadidőpark területén. A költségkeret adta lehetőségek keretein belül felülvizsgálandó a megújuló és az alternatív energiaforrások – hőszivattyú, napkollektor, napelem stb. – alkalmazásának a lehetősége, különös tekintettel a használati melegvíz, a hűtési- és fűtési-, valamint a fajlagos frisslevegő ellátásra.

Mi épül?sportcsarnokHajdúszoboszló

Hírlevél

Hirdetés