2024.05.30, Csütörtök
Második európai üzemét is itthon építi fel az akkumulátorgyártó óriásvállalat
Fotó: sziakomarom.sk

Második európai üzemét is itthon építi fel az akkumulátorgyártó óriásvállalat

MTI

2021.06.16. 07:54 - Kalácska-Nagy Nóra

A komáromi gyárnál is nagyobb üzemet hoznak létre Iváncsán.

Hirdetés

Az SK Innovation nevű koreai elektromos akkumulátorgyártó óriásvállalat második gyáregységét is Magyarországon létesíti a Fejér megyei Iváncsán. Ezzel kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélést folytatott a dél-koreai vállalat vezetőivel kedden, Komáromban.

A tárgyalást követően a miniszter a tárca közleménye szerint kiemelte: Európában óriási az igény az elektromos akkumulátorokra, így minél több ilyen beruházás jön Magyarországra, az annál inkább növeli a magyar gazdaság teljesítményét és gyorsítja a gazdaság újraindulását.

"Komáromban jött létre az SK Innovation hatalmas üzeme, amelynek a második gyáregysége is rövidesen teljes mértékben elkészül, ennek következtében jövőre már a sorozatgyártás is gyakorlatilag meg tud duplázódni"

- emelte ki Szijjártó Péter.

 

Ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása

Komáromban jelenleg 1300-an dolgoznak a dél-koreai vállalatnál, ami a Daimlernek és a Volkswagennek szállít be alapvetően. Az SK Innovation iváncsai beruházása kapcsán Szijjártó Péter elmondta, hogy ez lesz Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházása, ami 2500 embernek ad majd közvetlenül munkát.

"Hamarosan megkezdődik az építkezés és 2025-re még a komáromi gyárnál is nagyobb üzem fog felépülni Iváncsán"

- közölte.

Hozzátette: egy ilyen hatalmas gyár megépítéséhez az infrastruktúra fejlesztése is szükséges, ezért komoly közlekedési és energetikai infrastruktúra-fejlesztési programot hajtanak végre a dunaújvárosi járásban. Kiemelte azt is: a gyár megjelenése a 2500 közvetlen munkahely mellett Iváncsán és az egész dunaújvárosi járásban az ott működő vállalkozások számára újabb beszállítási lehetőségeket teremt, ami újabb munkahelyeket és a növekedés lehetőségét jelenti.

Mi épül?IváncsaKomáromzöldmezős beruházásüzemépítés

Hírlevél

Hirdetés