2024.03.19, Kedd
Zsalutechnológiai világpremier a békéscsabai kivitelezésen
Fotók: Nagy Mihály / magyarepitok.hu

Zsalutechnológiai világpremier a békéscsabai kivitelezésen

magyarepitok.hu

2021.07.30. 11:00 - Kolinek Nóra

A megyeszékhely új parkolóházának kivitelezésén a MEVA új falzsaluzatát használják a magas minőségű látszóbeton felületek kialakításához.

Hirdetés

Ebben a hónapban már beszámoltunk arról, hogy a Modern Városok Program keretében a SWIETELSKY Magyarország Kft. generálkivitelezésben épül Békéscsaba új vásárcsarnoka, valamint a beruházás részeként a parkolóház. A tervek elkészítésére az Óbuda Építész Stúdió Kft. szerződött.

Az idei év januárjában kezdődött beruházás során az új csarnok építése mellett újjáépítik az elavult műszaki állapotú pavilonsort, és kialakítanak egy fedett, nyitott, többszintes parkolóházat.

A kivitelezés a 2400 négyzetméter alapterületű, 292 férőhelyes parkolóház munkálataival kezdődött. A földszintből, emeletből tetőszintből álló parkolóházban 6, elektromos autók számára kialakított töltőt is elhelyeznek.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú város polgármestere a beruházás jelentősége kapcsán elmondta, hogy a piac rekonstrukciójának fontos eleme a parkolóház építése a csarnok közvetlen közelségében: a szerdától szombatig tartó piaci napokon megnövekedett gépjárműforgalomra és parkolási igényekre kell számítani.

A létesítmény a piacra érkező eladók és vásárlók számára komfortosabb parkolási lehetőséget biztosít majd.

A parkolóház elkészültét követően a pavilonsor és a fedett, nyitott vásártér építése következik.

 

A különleges kihívás különleges megoldásokat igényel

A projekt során a MEVA Zsalurendszerek Zrt. új, Startec XT falzsaluját alkalmazzák. Előhegyi Tamás, a SWIETELSKY területi igazgatója a parkoló kivitelezése kapcsán így nyilatkozott:

a projekt különlegességét az adja, hogy az építészeti koncepció alapján igényesen kialakított nagytömegű látszóbeton betonfelületek fognak az épületen megjelenni.

„A tervezői egyeztetéseket követően a kiválasztott, és próbaöntések után véglegesített betonreceptúra mellett a betonlenyomati képet is átgondoltan kellett megtervezni. Az elvárt lenyomati kép előállításához a MEVA Startec XT rendszerét választottuk” − tette hozzá a területi igazgató.

„A már elkészült munkarészek alátámasztották döntésünk helyességét:

a világos árnyalatú beton a vadonatúj, műanyag zsalutáblákkal szerelt, és középen lévő átkötési helyekkel rendelkező falzsaluba öntve nagyon szép végeredményt ad.”

A kivitelezés az ütemterv szerint halad, a békéscsabai városkép jövő márciusban egy izgalmas és szépen kivitelezett létesítménnyel fog gazdagodni – mondta el Előhegyi Tamás.

 

A technológia a legmagasabb betonfelületi minőséget garantálja

Botta-Dukát Mihály, a MEVA Zsalurendszerek ügyvezetője kifejtette:

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a generálkivitelező SWIETELSKY a MEVA legújabb fejlesztésű Startec XT univerzális falzsaluját választotta a kihívásokkal teli feladat megoldásához.”

Érdekesség, hogy a tesztidőszak után ez az újdonságunk Magyarországon debütált a világon először nagyobb kivitelezésen élesben.

Számomra különösen fontos ez, hiszen mindez a lakóhelyemen, Békéscsabán történt – tette hozzá az ügyvezető.

„Technológiánk a már megszokott famentes, polírozható műanyag zsalutáblájával garantálja a legmagasabb betonfelületi minőséget, emellett a kiváló teljesítményt nyújtó, jól ismert helyi vállalkozás, a Bonag Kft. szakemberei azonnal felismerték az egyoldali átkötés technikai és gyorsaságbeli előnyeit” – ismertette Botta-Dukát Mihály.

Hozzátette: a megvalósulás során minden adott volt: átgondolt, megtervezett betonfelületek, jó betonminőség, a leggyorsabban forgatható, legkorszerűbb zsaluzat és kiváló helyi projektmenedzsment és szakemberek.

Galéria

Mi épül?MEVA Zsalurendszerek Zrt.Swietelsky Magyarország Kft.BékéscsabavásárcsarnokÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés