2024.05.25, Szombat
Két miskolci középület korszerűsítése kezdődhet meg
Illusztráció: maltai.hu

Két miskolci középület korszerűsítése kezdődhet meg

MTI

2021.08.11. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két miskolci épületének - az Árpád úti integrált ellátó intézménynek és a Gondviselés Házának - energetikai korszerűsítése is megvalósul.

Hirdetés

Korszerűsíti két miskolci épületét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - derült ki a szervezet közleményéből. A beruházás európai uniós és költségvetési forrásból valósulhat meg. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat két miskolci épületének - az Árpád út 88. szám alatt működő integrált ellátó intézménynek és a Köln utca 2. szám alatt működő Gondviselés Házának - energetikai korszerűsítése 190 millió, illetve 290 millió forint.

A szeretetszolgálat sajtóközleményében azt írta, az integrált ellátó intézmény épületének korszerűsítése a tervek szerint egy év alatt valósul meg.

A beruházás magába foglalja:

  • az épület hőszigetelését,
  • a nyílászárók cseréjét,
  • a fűtési rendszer korszerűsítését levegő-víz hőszivattyúk elhelyezésével,
  • valamint napelemes rendszer telepítését is.

 

Mésfél év szükséges a felújításra

A Gondviselés Házának energetikai korszerűsítéséről közölték: az ápolási és idősotthonnak, valamint egy 150 adagot főző népkonyhának helyet adó intézmény 25 éve épült és felújításra szorul.

Az épület korszerűsítése a tervek szerint másfél év alatt valósulhat meg.

Az létesítményt hőszigetelik, kicserélik a nyílászárókat, hőszivattyúk elhelyezésével korszerűsítik a fűtési rendszert, továbbá napelemeket is telepítenek - áll a közleményben.

Mi épül?Magyar Máltai Szeretetszolgálatenergetikai korszerűsítésMiskolc

Hírlevél

Hirdetés