2024.03.19, Kedd
Csúcstechnológia: hat hónap alatt szerkezetkész lett a Zöldmező Lakópark
Fotók: Buza Virág/magyarepitok.hu, látványtervek: Bayer Construct

Csúcstechnológia: hat hónap alatt szerkezetkész lett a Zöldmező Lakópark

magyarepitok.hu

2021.09.15. 08:10 - Bíró Beáta

A Budapest kertvárosias részén épülő 128 lakásos társasházban különleges megoldásokat alkalmaz a kivitelező Bayer Construct.  

Hirdetés

A csúcstechnológiának köszönhetően elég volt mindössze hat hónap, hogy elérje legmagasabb pontját a Zöldmező Lakópark szerkezete, a XVI. kerület zöldövezeti részén. A fejlesztő Bayer Property Zrt. beruházásában a kivitelező Bayer Construct Zrt. szakemberei különleges technológiával építik a társasházat. Ennek köszönhető, hogy a lakópark legmagasabb pontjára az átlagosnál jóval korábban felkerülhetett a bokréta, így az ehhez kapcsolódó ünnepséget megtarthatták pénteken. 

 

Fotók: Buza Virág/magyarepitok.hu

 

Már a cégcsoport új gyárából érkeztek az előregyártott elemek 

Egyedi megoldás például, hogy a térszint feletti vízszintes teherhordó szerkezetek - a kéreg födém, az erkélyelemek a mellvéd falakkal és a lépcsőkarok - teljesen előregyártva érkeztek a helyszínre, a Bayer Construct cégcsoporthoz tartozó Viastein Kft. új, biharkeresztesi gyárából, amelynek Európában is úttörő jellegű működéséről nemrég egy interjúban számoltunk be.

Emellett a hagyományos födém zsaluzási folyamatokat az úgynevezett kéregpanel födém technológiával váltották ki a Bayer Construct szakemberei.  

 

 

Szeptember elején az elektromos és gépész alapszerelések is megkezdődtek és a homlokzati nyílásszárók nagy részét is legyártották már. A kivitelezés során 576 tonna betonacélt és 5745 köbméter betont építenek be.  

 

Magas színvonal, igényesség, nyugalom és kertvárosi hangulat 

Az ötszintes társasház két épületből áll. Az „L” alakúhoz egy csendes, parkosított belső kert tartozik majd, így a földszinti otthonoknak kizárólagos kertkapcsolatuk lesz. De az emeleti lakások túlnyomó többsége is teraszt vagy erkélyt kap.

 

 

A széles méretkínálat igazodik valamennyi igényhez: a kicsi garzontól kezdve egészen a három szobás lakásig választhatnak a leendő tulajdonosok. Az új otthonokat elektromos redőnnyel és klímával berendezve vehetik át 2022 végén. 

 

 

A cégcsoport projektről beszámoló közleménye kiemeli, a határidőt garantáltan tartani tudja a Bayer Construct Zrt., hiszen az építőiparban és a kivitelezésben szerzett több évtizedes tapasztalatoknak, valamint az ágazat teljes spektrumát lefedő cégcsoportnak köszönhetően innovatív fejlesztéseket alkalmaznak a megvalósítás során. 

Galéria

Mi épül?Bayer Construct Zrt.Bayer PropertylakóparkBudapestlakásépítés

Hírlevél

Hirdetés