2024.04.20, Szombat
Kívül-belül megújult: modern épületben zenélhetnek a veszprémi diákok
Fotók: vehir.hu

Kívül-belül megújult: modern épületben zenélhetnek a veszprémi diákok

magyarepitok.hu

2021.09.09. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

A Csermák Antal Zeneiskola tanulói és oktatói mostantól egy 21. századi épületbe léphetnek be, többek között a kivitelező Vemévszer Kft.-nek köszönhetően.

Hirdetés

Új tan- és hangszeres termek, megszépült folyosók, valamint nagyobb ruhatár és büfé várja a tanulókat a teljeskörűen megújult veszprémi zeneiskolában – derül ki a vehir.hu cikkéből.

A Modern Városok Program keretében több mint 1,6 milliárd forintos állami támogatásból újult meg a Csermák Antal Zeneiskola épülete.

Ugyan a létesítmény 2015-ben már átesett egy nagyobb felújításon, melynek keretében egyebek mellett visszaállították az eredeti homlokzatot, akadálymentesítették a főbejáratot, korszerűbb víz-és hőszigetelést alakítottak ki, valamint rendezték az iskola előtti teret is, az épület belseje sokáig még a régi időket idézte.

Fotók: vehir.hu

Mostanra az iskola tanulói és oktatói egy modern, 21. századi épületbe léphetnek be a tervező I-quadrat Hungária Kft. munkatársainak, Magyari Éva belsőépítész elképzeléseinek, valamint a kivitelező Vemévszer Kft.-nek köszönhetően.

 

Impozáns épülettel gazdagodott a település

A fejlesztés részeként:

  • megszépültek a folyosók és a terek,
  • a hangelnyelő burkolatoknak köszönhetően javult a hangszeres és a hangverseny termek akusztikája,
  • a meglévő 40 mellé öt új tantermet alakítottak ki,
  • valamint a déli szárny megmagasításával 10 új, átlagosan 18 m²-es hangszeres terem is helyet kapott.

Továbbá a földszintre került a könyvtár, nagyobb méretű ruhatárat és büfét alakítottak ki, amivel némileg megnőtt az előcsarnok alapterülete, a bejárati szinten pedig létrehoztak két akadálymentesített hangszertermet és egy szolfézs termet, végezetül egy akadálymentesített mosdót is kialakítottak.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón így fogalmazott: „Teljen hát meg élettel és zeneszóval az épület.”  Emellett pedig köszönetet mondott azoknak a támogatóknak, tervezőknek és kivitelezőknek, akik csapatmunkájának köszönhetően egy gyönyörű, impozáns épülettel gazdagodott Veszprém.

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.zeneiskolaiskolafelújításközépületVeszprémModern városok program

Hírlevél

Hirdetés