2024.03.19, Kedd
Közel 800 lakás épül a Duna partján ebben a projektben
Fotók: KÉSZ Csoport

Közel 800 lakás épül a Duna partján ebben a projektben

magyarepitok.hu

2021.09.25. 08:33 - Hegedűs Gergely

A gigantikus számokkal jellemzett beruházás a KÉSZ Csoport eddigi legnagyobb lakáscélú projektjeként valósul meg.

Hirdetés

Elérte legmagasabb pontját a Budapest egyik legnagyobb és legegyedibb lakóparkjaként megvalósuló Duna Terasz Grande – adta hírül a kivitelező KÉSZ Csoport. A D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport fejlesztésében megvalósuló lakóparkban megrendezhették az iparágban ilyenkor hagyományos bokrétaünnepséget.

A közlemény szerint a fenntarthatóságot, energiatudatosságot és okos megoldásokat szem előtt tartó beruházásban 790 kivételesen komfortos lakást adnak át 2023-ban a budapesti 13. kerületben, a Foka-öbölben. A lakópark mindkét cégcsoport legnagyobb lakáscélú projektjének számít.

A projekt a Vadász Építész Stúdió és az Óbuda Építész Stúdió tervezése nyomán valósul meg: 790 darab 30 és 117 négyzetméter közötti lakással 19 üzlettel és belső parkokkal, közösségi tetőteraszokkal.


Las Vegasig elérne a felhasznált betonacél

A munka során nem kevesebb mint 25 450 négyzetméternyi aktív betonos felület fűtő-hűtő panel került telepítésre. Ezek a lakóhelyiségenkénti hőmérséklet szabályozásnak köszönhetően 20-25 százalék energiát képesek megtakarítani. Továbbá 50.000 köbméternyi betont, 9300 kilométernyi betonacélt (Budapest-Las Vegas légvonalban), 220.000 négyzetméternyi zsaluzatot (44 focipálya mérete) használtak.

Összességében elmondható, hogy az épületben kialakításra kerülő gépészeti rendszereket a legmodernebb technológiákkal szabályozzák, követik nyomon a folyadékok, valamint a levegő áramlását, illetve hőmérsékletét, hogy a legkomfortosabb érzést biztosítsák a lakók számára.


Harmadával csökkenti az ökológiai lábnyomát a KÉSZ Csoport

A közlemény leszögezi, a projektben érvényesülő zöld szempontok azért is fontosak a KÉSZ Cégcsoport számára, mert a vállalat hosszú távú fenntarthatósági programba kezdett, és a zöld szempontok mentén vizsgálja meg a saját működését. A vállalat a szén-dioxid kibocsátását, az ökológiai lábnyomát 34 százalékkal csökkenti 2030-ra a 2019-es adatokhoz képest.

Cél továbbá, hogy az iparági mellett lakossági szinten is tegyen a zöldebb jövőért, így Máté Bence világhírű természetfotóssal együtt egy interaktív, szabadtéri kiállítást is rendezett a Duna Terasz Grande építkezésének helyszínén „NATURBAN 2021 – Avagy a természet a városba költözött” címmel idén, a nyár folyamán.


Példás együttműködés segíti az ütemterv tartását

Tápai Árpád, a KÉSZ Csoport generálkivitelező vállalatának, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-nek vezérigazgató-helyettese az ünnepi köszöntőjében kiemelte: „Kivételes naphoz érkeztünk, hiszen Budapest, és a Duna-part látképének formálása rendkívüli felelősséggel jár. A projekt nem mindennapi helyet foglal el a Cégcsoport történetében sem, hiszen a több száz lakásos komplexum a KÉSZ Csoport számára az eddigi legnagyobb lakóingatlan célú kivitelezés.

Tápai Árpád

Büszkén elmondhatom, hogy a kollégák szakértelmének és elhivatottságának köszönhetően magas színvonalon, határidőre elérkezhettünk erre a pontra. Mindehhez nagyban hozzájárul a beruházó Duna Terasz Grande-val való példaértékű együttműködésünk is.”


A patak menti térrész és az öböl is megújul

Tóth Csaba, a D&B Ingatlanfejlesztő-Csoport ügyvezető igazgatója, azt hangoztatta, hogy a Duna Terasz beruházásokkal évek óta aktívan hozzájárulnak a kerület és a lokáció megújulásához. „A jövőben pedig a D&B Ingatlanfejlesztő-Cégcsoport segítségével indul el a patak menti térrész és az öböl megújítása” – tette hozzá.

Tóth Csaba


„Nagy öröm számunkra, hogy a Duna Terasz Grande nem csak építészetileg, hanem értékesítési volumenét tekintve is fontos mérföldkövet ért el: az értékesítés kezdete óta, nyolc hónap alatt a lakások közel 60%-a talált gazdára. Ez számunkra azt jelzi, hogy a lakásvásárlók számára fontosak a Duna Terasz Grande értékei: a fenntarthatóság, a zöld élettér és az időtálló építészet.”

Mi épül?KÉSZ CsoportlakásépítésD&B Ingatlanfejlesztő-CsoportÓbuda Group

Hírlevél

Hirdetés