2024.04.19, Péntek
Zsebkendőnyi területen épült fel a pesti belváros új uszodája
Illusztráció - Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Zsebkendőnyi területen épült fel a pesti belváros új uszodája

mti, magyarepitok.hu

2021.09.14. 13:24 - Hegedűs Gergely

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg.

Hirdetés

A budapesti 5. kerületben megnyitott az V.30 Belvárosi Sportközpont - tájékoztatta az MTI-t kedden a Belváros Önkormányzata. Ahogy azt korábban is jeleztük, a kivitelezést a Fauna-Duó Kft. és Gesztelyi Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. konzorciuma végezte el.

A többszintes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg. 

Olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozták a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai.


Tetőterasz és edzőtermek is kínálatban

Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester korábbi közösségi bejegyzése alapján a Vadász utca 30-as szám alatt kialakított sport- és wellnessközpont hatszintes. Az új komplexumban többek között

  • átadtak egy 25 méteres úszómedencét,

  • wellness- és fitnesz-létesítményeket alakítottak ki,

  • elkészült egy szabványméretű kosárlabdapálya,

  • edző- és fitnesztermeket vehet igénybe a látogatóközönség,

  • valamint egy látványos tetőteraszt is kilépítettek.

A V30 Sportközpont funkcióit a helyi lakosok véleményének megkérdezése után döntötték el. A fővárosi V. kerületnek korábban is volt uszodája a Molnár utcában, azonban azt strukturális okokból 18 évvel ezelőtt be kellett zárni.


Minden korosztályt megcéloztak a beruházással

A keddi átadón a bejárat előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vágta át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szivós Márton világbajnok vízilabdázó társaságában. Az átadáson jelen volt a többi között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, ifj. Becsey János paralimpiai úszóbajnok és Kékesi Márton alpesi síző.

"Az V.30 Belvárosi Sportközpont által egy olyan létesítményt szerettem volna megteremteni a belvárosiaknak, ahol idősek, fiatalok, családok, diákok együtt sportolhatnak, pihenhetnek és töltődhetnek fel, sőt ahol a legifjabb belvárosiak eljuthatnak az első karcsapásoktól a magabiztos úszástudásig" - idézte a közlemény Szentgyörgyvölgyi Pétert. 

Mi épül?uszodaépítésFauna Duó Kft.Gesztelyi Zrt.építőipari cégek

Hírlevél

Hirdetés