2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

A budai belvárosban épít új szállodát a Market
Látványtervek: Market Asset Management Zrt.

A budai belvárosban épít új szállodát a Market

magyarepitok.hu

2021.11.10. 11:42 - Hegedűs Gergely

A Radetzky-laktanya területén épülő hotel várhatóan 2024-től fogad vendégeket 127 szobával.

Hirdetés

​​Az IHG Hotels & Resorts, a világ egyik legismertebb szállodalánca bejelentette, hogy megnyitja első magyarországi Kimpton szállodáját Budapesten - derül ki a Market Asset Management Zrt. honlapján. A szállodalánc bejelentése szerint aláírásra került a szerződés a MAM Buda Project Kft-vel, az épület tulajdonosával.

A Kimpton Hotel & Étterem a Bem József téren, az egykori Radetzky-laktanya területén kerül kialakításra. Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt. ingatlanfejlesztő és ingatlan-vagyonkezelő cég, a Market-csoport tagja. A társaság egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást, amelynek a Market Építő Zrt. a generálkivitelezője.


Megőrzik az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát

A közleményből kiderül, a nyitás után 127 tágas és átgondoltan megtervezett, ám a Kimptonra jellemző játékosságot sem mellőző szoba várja majd a látogatókat, olyan kiemelkedő szolgáltatásokkal kiegészülve, mint a fine dining étterem vagy a rooftop bar. A hotel várhatóan 2024-től fogad vendégeket.

A Radetzky-laktanya területén 1840-ben alakítottak ki egy klasszicista stílusban megépített gabonatárolót, majd 1897-ben Benedicty József tervei alapján átépítették az épületet kaszárnyává. Az épület a 20. században számos funkciót betöltött, majd a rendszerváltás utáni időkben az állaga jelentősen megromlott, és hosszú éveken át üresen állt. A Market Asset Management Zrt. korábbi híre szerintmost zajló projektben a Bem téri létesítmény megőrzi az egykori Radetzky-laktanya homlokzatát, a 21. századi kihívásoknak maximálisan megfelelve.


Személyre szabott szolgáltatások és merész design

A közlemény idézte Scheer Sándort, a Market Asset Management Zrt. igazgatóságának elnökét, aki örömtelinek nevezte, hogy az IHG Hotel & Restorttal elhozhatják Budapestre az első Kimpton hotelt. "A márka Európa többi részén is nagyon sikeres, és úgy véljük, hogy Budapesten is van igény a Kimpton egyedi és különleges luxust kínáló szolgáltatásaira” - tette hozzá.

Willemijn Geels, IHG Hotels & Resorts európai fejlesztés alelnöke hozzátette, Budapest az egyik legnépszerűbb turisztikai desztináció Európában az UNESCO világörökségi helyszíneivel és gyorsan fejlődő gazdaságával, ami régiós központtá nőtte ki magát az elmúlt években. "Ez tökéletes helyszín a Kimpton számára" - mutatott rá. "A személyre szabott szolgáltatások és a merész design nagyon beleillik majd a Budapest nyüzsgő hangulatába. A tapasztalataink azt mutatják, hogy Európában nagyon népszerűek a márka luxus butikhotelei, örülünk, hogy a lánc most egy újabb szállodával bővül.”


A Kimpton világszerte 75 szállodát üzemeltet

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, A Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét Kimpton hotel van, és további négy tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt, hiszen a kereslet a butikszállodákra évről évre nő. A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi a közeljövőben.

Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts és Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő kivitelezés alatt áll.

Mi épül?Market Építő Zrt.műemlékszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés