2022.06.30, Csütörtök

Hirdetés

Négy emeleten építkeznek: korszerűsítik a magyar kardiológia központját
gokvi.hu

Négy emeleten építkeznek: korszerűsítik a magyar kardiológia központját

mti

2021.12.07. 14:27 - Szabó Ákos

Másfél milliárd forint értékben építészeti fejlesztést hajtanak végre az Egészséges Budapest Program forrásaiból a Budapesti Gottsegen Intézetben.

Hirdetés

Fontos beruházás indul a fővárosban: összesen 1200 négyzetméteren, 4 emeleten építik át a Ferencvárosban található Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (Gokvi) épületét a fejlesztés jelenlegi fázisában.

Ennek során

  • a gyerekambulancián MR/CT-berendezés elhelyezésére alkalmas helyiséget alakítanak ki,
  • két érsebészeti műtőt adnak át,
  • egy kétágyas posztoperatív őrző is elkészül
  • és egy olyan műtőt is kilakítanak, ahol digitális angiográfiai készülék (DSA) segítségével végezhetnek el beavatkozásokat.

A fejlesztés az az Egészséges Budapest Program támogatásával valósul meg.

 

Kiemelten fontos a kardiológiai kezelés fejlesztése

Andréka Péter, a Gokvi főigazgatója a beruházás kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta, olyan fejlesztésre nyílt most lehetőség, amellyel az intézet még közelebb került a fejlett világ nagy szívgyógyászati centrumaihoz.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kifejtette:

az ország legnagyobb szívgyógyászati központjának állapota, műszerezettsége, szakmai felkészültsége meghatározza a magyar kardiovaszkuláris helyzetet.

A magyar halálozási adatok 50 százaléka a keringési betegségekre vezethető vissza, ezért is lényeges, hogy a kormány elfogadta az öt nemzeti programot, amelyek között van a keringési betegségek programja is - tette hozzá.

Mi épül?Budapestegészségügyi fejlesztésEgészséges Budapest ProgramFerencváros

Hírlevél