2024.03.29, Péntek
Egy kiskőrösi iskola évtizedes vágya teljesül hamarosan az új sportcsarnokkal
Látványtervek: vira.hu 

Egy kiskőrösi iskola évtizedes vágya teljesül hamarosan az új sportcsarnokkal

magyarepitok.hu, vira.hu

2022.01.08. 09:00 - Füzi Nikolett

Új sportközponttal gazdagodik a kiskőrösön található Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium. Az új tornaterem a Hun-Bau Holding Kft. munkájával valósul meg, és lényeges megoldást kínál majd a iskola sportolási feltételeinek biztosításához.

Hirdetés

Pár napon belül megkezdődik az építkezés a Bács-Kiskun megyei Kiskőrös városában található Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új sportcsarnokának kivitelezésén. A közel 900 millió forintos beruházással az intézmény több évtizedes álma valósul meg, ugyanis az iskola már régóta küzdött azzal a problémával, hogy nincs megfelelő méretű és felszereltségű sportcsarnoka – derült ki a vira.hu oldalán megjelent tájékoztatásból.

Hozzátették: a csarnok kivitelezéséről szóló szerződést ünnepélyes keretek között, 2022. január 5-én írták alá Kiskőrösön.

A beruházás a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum megbízásából, a Hun-Bau Holding Kft. kivitelezésében épül meg. A közleményből az is kiderül, hogy projektre összesen 886,2 millió forint vissza nem térítendő támogatás áll rendelkezésre, amelyből összesen 406,4 millió forintos forráskiegészítést nyújtott a kormány. Az eseményen Franczia László igazgató kiemelte: a beruházás megvalósulásához Font Sándor országgyűlési képviselő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum vezetői is támogatásukat fogják nyújtani.

Az új sportcsarnok által nem csak a mindennapos testnevelési órák oldódnak meg, hanem a tömegsportok és egyéb rendezvények megtartására is lehetőség nyílik.

 

Látványterv: vira.hu - a sportcsarnok látványterve 

Látszóbetont is alkalmaznak a komplex szerkezetépítés során

Az tornacsarnok épülete összesen 1779,19 négyzetméteres nettó alapterülettel fog rendelkezni, amely egy szabvány 20 méter x 40 méteres kézilabda pálya elhelyezésére alkalmas térrel, és hozzá funkcionálisan kapcsolódó kiszolgáló egységekkel fog rendelkezni, két szinten.

A közbeszerzési adatokból kiderül, az új épület cölöpalapozással készül, a szerkezetét előregyártott vasbeton pillérek és monolit vasbeton falak alkotják. A két szintes épület részeknél lapostető készül vasbeton födémmel, részben látszóbeton kialakítással, a csarnok tetőszerkezetét pedig RR fa szerkezetű, kis hajlásszögű, félnyereg-tetővel alakítják ki. Az Árpád utca felőli bejáratnál a tetőszerkezet egy részéhez acél előtető is létesül.

 

 

Kiemelt fontosságot kapott az épület akadálymentesített kialakítása is

A tervezett létesítmény megközelíthető lesz az utcáról és az iskola udvaráról is, az udvar felől pedig egy akadálymentes megközelítésre alkalmas bejáratot is kialakítanak. A csarnok mindkét bejárata a földszinti előtérbe vezet, amely közvetlen csatlakozik a tornacsarnokhoz.

Az udvar felől egy árkádot alakítanak ki, mely több funkciós közösségi térként működik majd, egy üvegfalon keresztül, pedig toló falakkal lesz összenyitható a belső és a külső tér.

A tervek szerint az épület észak- keleti két szintes szárnyában helyezkednek majd el a földszinti részen az öltözők és a vizesblokkok, amelyek közül egy akadálymenteset is kialakítanak. Továbbá, ezen a területen kap majd helyet a szertár és egyéb gépészeti helyiségek is.

Az emeleti szinten egy galéria lesz található, mely lelátást biztosít a tornacsarnokba, továbbá az emeleten kialakítanak 4 db öltözőt (2 db női, 2 db férfi) is, a hozzájuk tartozó kiszolgáló vizesblokkokkal, tusolókkal, emellett egy raktár- stúdió helyiség is itt kap majd helyet. A pályázati felhívás felhívja a figyelmet arra is, a nyertes kivitelezők feladata kiterjed bizonyos alapvető fontosságú feladatok elvégzésére is, melyeket alvállalkozók nem végezhetnek el. Ilyen feladatok között szerepel a hideg burkolás, festés, illetve a villanyszerelés.

Az eseményen többek között az is elhangzott, hogy az ünnepélyes alapkőletételre 2022. január 12-én, 9 órakor kerül sor.
 

 

Mi épül?KiskőrösBács-Kiskun megyeHUN-BAU Kft.építőipari cégeksportberuházásoksportcsarnokúj iskolaépület

Hírlevél

Hirdetés