2024.04.21, Vasárnap
Jelentős megtakarítást hoz a zalaegerszegi kórháznak ez a projekt

Jelentős megtakarítást hoz a zalaegerszegi kórháznak ez a projekt

magyarepitok.hu

2022.02.11. 08:02 - Hegedűs Gergely

A fal és födémszerkezetek megújulása mellett a B épület napalemeket is kap a 2F-BAU által kivitelezett fejlesztésben.

Hirdetés

A 2F-BAU Építőipari és Kereskedelmi Szolgáltató Kft. kivitelezi a Szent Rafael Kórházhoz tartozó épületek energetikai korszerűsítését Zalaegerszegen. A BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. bereuházását nettó 276 millió forintos szerződéses értéken kivitelezi a nyertes.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében zajló projektben a Zala megyei kórház B épülete újul meg. A közbeszerzés rámutat, az épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, de határoló szerkezete immár elavult, és a nyílászárók helyenként rosszul záródnak. Továbbá nem felelnek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működik.

A TED-en közzétett épületenergetikai beruházás ennek megfelelően a külső határoló fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelését tartalmazza. Emellett hő- és füstelvezető (RWA) rendszer kiépítését, valamint villamos energiát termelő napelem rendszer telepítését is elvégzi nyertes ajánlattevőként a 2F-BAU Kft.

A közbeszerzés a projekt céljai között külön kihangsúlyozza az üzemeltetés energiaköltségeinek minél magasabb szintű megtakarítását.

Mi épül?2F Bau Kft.ZalaegerszegBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)kórházfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés