2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Magyar építőipari cég avatott új gyártócsarnokot az északkeleti régióban

Magyar építőipari cég avatott új gyártócsarnokot az északkeleti régióban

magyarepitok.hu, MTI

2022.02.18. 14:48 - Kalácska-Nagy Nóra

Új épületszárnnyal bővült a Weinberg’93 Építő Kft. acélszerkezet-gyártó csarnoka.

Hirdetés

A generálkivitelezéssel és acélszerkezet-gyártással foglalkozó Weinberg’93 Építő Kft. első emberével, Derczó Istvánnal tavaly készítettünk interjút. Az akkor elhangzott tervek - miszerint beüzemelik automata hegesztőrobot-rendszerüket, illetve a robotrendszer elhelyezéséhez szükséges gyártócsarnokot is bővítik -, megvalósultak.

Pénteken ugyanis sor került az „E” jelű gyártóegység ünnepélyes átadására a vállalat sárospataki telephelyén. Az eseményen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Derczó István tulajdonos, ügyvezető igazgató, továbbá dr. Hörcsik Richárd, helyi országgyűlési képviselő. Az új csarnokban pedig otthonra lelt a felsőportálos hegesztőrobot rendszer is, amelyről bővebben itt olvashatnak.

A Weinberg '93 Kft. beruházásának értéke 637 millió forint, amelyhez az állam 282 millió forinttal járult hozzá, így segítve 140 munkahely megőrzését.
Szijjártó Péter rámutatott, hogy a fejlesztés nyomán negyedével fog nőni a cég kivitele, ami rendkívül fontos az alapvetően exportorientált magyar gazdaság szempontjából.

Kiemelte, hogy az építőipar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, amelynek teljesítménye 2017 óta meredeken emelkedik. Szavai szerint bár 2020-ban ezt a lendületet valamelyest megtörte a járvány, tavaly már ismét 13 százalékos növekedést produkált a 380 ezer embernek munkát adó szektor, amelynek termelési értéke így elérte az 5400 milliárd forintot.

Végezetül pedig arról is beszámolt, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a járvány ellenére hatvan vállalat élt a kormány beruházásösztönzési támogatásával. Az ennek keretében összesen 55 milliárd forint értékben megvalósuló fejlesztésekhez az állam 18 milliárd forinttal járult hozzá, így segítve több mint 31 ezer munkahely megőrzését a megyében.

Az új csarnok átadóján Derczó István elmondta, új technológiával, új távlatokkal néznek a jövőbe. A vállalat elmúlt, csaknem 30 évét a fejlődés és az innováció jellemezte. Visszatekintett a vállalat jelentős eseményeire és mérföldköveire. Kiemelte, Norvégiában több mint 10 éve jelen vannak az építési piacon.

"Kiszámíthatóság, megbízhatóság, szakmai felkészültség, innovatív gondolkodás, igény az új technológiák elsajátítására és alkalmazására" – ezek a vállalat legfőbb jellemzői - ismertette a cégvezető.

Több mint 500 épületet építettek, ezekből felidézte a legizgalmasabb projekteket, köztük az Aeroplex repülőhangárt, amelyet tavaly Építőipari Mesterdíjjal jutalmaztakilletve a Magyar Zene Háza acélszerkezetének építését.

Végül az ügyvezető igazgató köszönetet mondott kollégáinak a folyamatos szakmai helytállásért. „Sikereink titka, hogy örömet lelünk a munkánkban, melynek jellemzője a kiválóság” – zárta beszédét Derczó István.

Galéria

Mi épül?Weinberg '93 Építő Kft.csarnoképítésacélszerkezet gyártás

Hírlevél

Hirdetés