2024.04.19, Péntek
Hiányszakmák képzése valósul meg az új veszprémi iparos parkban

Hiányszakmák képzése valósul meg az új veszprémi iparos parkban

magyarepitok.hu

2022.03.24. 18:30 - Gyöngyösi Klaudia

A projekt a Modern Városok Program keretén belül a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében jött létre.

Hirdetés

Március 24-én átadták a veszprémi iparos park épületeit – tudta meg lapunk a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A projekt keretein belül megújult a már meglévő „C” jelű csarnoképület teljes egészében, raktárcsarnokokkal, fejépületi konferenciateremmel és szobákkal együttesen, valamint elkészült egy új „K” jelű képzőcsarnok, fejépületi irodaegységekkel és csoporttermekkel.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a nagyszabású, a jövő szakmunkásait képző iparos park a VEMÉV-SZER Kft. kivitelezésében jött létre a Modern Városok Program keretén belül. A projektben együttműködő partner öt helyi vállalkozás, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum.

Az iparos park indulásakor, 2022 őszén, gépi- és CNC forgácsoló, CNC programozó, valamint szerszám- és készülékgyártó szakmát választó diákok számára biztosít tanműhelyet és duális képzőhelyet, a jövőben pedig tovább bővül a tevékenységi paletta felnőttképzéssel, valamint specifikus, kis létszámú felnőttoktatással.

 

A „C” épületben egy kollégium is helyet kapott

A Házgyári úti fejlesztésnél a „C” jelű épület felújítása, illetve átalakítása során az épület keleti oldalában kollégiumot alakítottak ki kiszolgáló (mosdó, teakonyha stb.) funkciókkal együtt, míg a nyugati oldalon továbbra is a szárazáru raktárak maradtak szükséges kiszolgáló (iroda, mosdó) funkciókkal. A tervezett átalakítások mellett az épületet energetikailag is korszerűsítették.

A szerkezetig lebontott keleti épületrész új funkcióval épült vissza: szintbővítéssel kétemeletes kollégiumot hoztak létre a szakképzésben résztvevő diákoknak, illetve helyet kapott egy nagyobb konferenciaterem is a szakmabeli továbbképzésekhez. A konferenciaterem igény esetén kiadható külsős rendezvényekre is.

A kollégisták számára külön mosókonyhák és közösségi konyhák készültek. A saját szoba blokk a 2 fős szobákon kívül egy fürdőt és egy kisebb teakonyhát is magába foglal, a földszinten pedig egy akadálymentes szobát is létesítettek. A villamosenergia fogyasztás részbeni kiváltását helyben előállított megújuló energiaforrással oldották meg. Az épület tetőfelületére 50kVA méretű napelem rendszert építenek ki.

 

A „K” épületben egy mérőlabor is helyet kapott a legmodernebb felszerelésekkel

A „K” oktatócsarnokot a telek északi oldalán, a meglévő-megmaradó „C” épülettel egy vonalban helyezték el. Az épület két részből - egy kétszintes kialakítású fejépületből és dilatációval elválasztva egy csarnokrészből - tevődik össze. A kétszintes, előregyártott vasbeton pillérvázas fejépületben alakították ki az oktatási helyiségeket és azok kiszolgáló funkcióit is.

Az acélváz rendszerű, nagy belmagasságú csarnokrészben található az oktatócsarnok, továbbá egy kisebb mérőlabor is, amely a legmodernebb felszerelések befogadására is alkalmas. Az épület homlokzatát, illetve alacsony hajlású nyeregtetőjét korszerű kialakítású, fém fegyverzetű hőszigetelő szendvicspanel burkolattal látták el.

A villamos energiafogyasztás részbeni kiváltását helyben előállított megújuló energiaforrással oldották meg. Az épület tetőfelületére szintén 50kVA méretű napelem rendszert építettek ki.

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.VeszprémVeszprém Iparos Parkoktatási beruházáscsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés