2023.02.07, Kedd

Hirdetés

Számos elemmel gyorsított kivitelezéssel készült el a Magyar Posta új központja
Korábbi fotó - magyarepitok.hu

Számos elemmel gyorsított kivitelezéssel készült el a Magyar Posta új központja

mti, magyarepitok.hu

2022.03.04. 13:14 - Hegedűs Gergely

A zöldmezős beruházással épült logisztikai üzemet a Merkbau kivitelezte, 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik.

Hirdetés

Átadták a tatabányai ipari parkban a Magyar Posta Zrt. új logisztikai központját, ahonnan 52 település 100 ezer címére kézbesítik a csomagokat - közölte a társaság pénteken az MTI-vel. A Merkbau Zrt. által kivitelezett projekt elkészültét számos elemmel gyorsította a kivitelező, ezekről ebben a cikkben számoltunk be az októberi bokrétaavató idején

A Magyar Posta tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással épült logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik. A depóban 80 embert foglalkoztatnak majd, akik eddig a Tatabánya 1-es postán dolgoztak.   


A környékbeli vállalkozások is lehetőséget kapnak

Az új telephelyet a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. építette, a depónak otthont adó 10 ezer négyzetméteres csarnok egyik része kimondottan a Magyar Posta számára épült.   

A létesítmény tavaly októberi bokrétaavatóján a NIPÜF Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a teljes beruházás összege hárommilliárd forint. Az ingatlan további mintegy 6800 négyzetméteres részét a környékbeli vállalkozások bérelhetik raktározás céljára.   

A posta tájékoztatása szerint a társaság 2019 és 2023 között mintegy 50 milliárd forintból újítja meg teljes logisztikai infrastruktúráját és működését. Tatabányán a fejlesztés további ütemében még az idén automata csomagválogató szállítópályát telepítenek.

Mi épül?NIPÜFTatabányaMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.

Hírlevél