2024.04.19, Péntek
Szintet lép a járóbetegellátás Ferencvárosban
Fotó:kep-ter.blogspot.com

Szintet lép a járóbetegellátás Ferencvárosban

magyarepitok.hu, TED

2022.03.05. 09:00 - Bíró Beáta

Újjáépítik a IX. kerület Mester utcai szakrendelőjének főépületét, amely hatemeletes lesz.

Hirdetés

A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ bővítéséről szóló felhívást az európai közbeszerzési értesítőben tette közzé Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata.

Az új szakrendelő - a kiírás szerint - a mostani, elbontásra váró földszintes épület helyén valósulna meg, pinceszinttel, földszinttel és öt emelettel, valamint egy csökkentett alapterületű 6. emelettel, összesen 3300 négyzetméteren.

A tervek szerint a földszinten működne a háziorvosi ügyelet, az eddig szétszórtan lévő háziorvosi rendelők pedig az első emeleten kapnának központosított helyet. Ezt a funkciócsoportot gyalogosan direkt módon, az új épület saját személybejáróján át lehet majd megközelíteni.

 

A két épület között három átjáróval biztosítják a közlekedést 

A szakorvosi rendelők a fél-, 1., 2., 3., valamint az 5. emeletre kerülnek, a 4-dik emeleten pedig egynapos sebészetet alakítanak ki.  

A betegek továbbra is a meglévő rendelőépület földszinti eligazítójából tudják megközelíteni az új létesítményben kialakított szakrendelőket, ehhez a két épület között három helyen biztosítanak belső gyalogos átjárást.

Az összeköttetést lépcsőkkel, átjárókkal oldják meg úgy, hogy az új épület 3. emelete és a régi épület azonos szintje között akadálymentesen is lehet közlekedni. Mivel a két ingatlan közötti kapcsolat a szomszédos tűzfalon keresztül jön létre, a kiírás szerint az átjárókat 90 perces minősítésű, vész esetén automatikusan záródó tűzgátló ajtókkal kell lezárhatóvá tenni.

Az új épületben teremgarázs is épül, a lejutást a tervek szerint autólifttel biztosítják.

Mi épül?BudapestFerencvárosrendelőintézetegészségügyi fejlesztés

Hírlevél

Hirdetés