2024.03.29, Péntek
Az idei legnagyobb magyarországi beruházást adták át Komárom-Esztergom megyében
Fotó: MTI

Az idei legnagyobb magyarországi beruházást adták át Komárom-Esztergom megyében

mti

2022.04.01. 08:01 - Hegedűs Gergely

A 127 milliárd forintos fejlesztésben létrejött üzemben az elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfóliát gyártják.

Hirdetés

A Toray Industries Hungary Kft. Nyergesújfalun átadta az idei év eddigi legnagyobb magyarországi beruházását. Ennek keretében 127 milliárd forint értékben üzem épült az elektromos autók akkumulátorához használt szeparátorfólia gyártására.

A részletekről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számolt be a gyár nyitóünnepségén. Szavai szerint a japán tulajdonú vállalat zöldmezős beruházásához az állam 4,7 milliárd forint támogatást nyújtott, így segítve 188 új munkahely létrejöttét. A tárcavezető a minisztérium közleménye szerint elmondta, a világ 29 országában 283 érdekeltséggel rendelkező cég az Európai Unión belül Magyarországban kezdi el a szeparátorfólia gyártását, és ennek nyomán a globális termelőkapacitása 20 százalékkal fog nőni. 

Szavai szerint ez a projekt nagyban hozzájárul ahhoz is, hogy hazánk az elektromos autóipar európai zászlóshajója lehessen. Mint közölte, Magyarország a lítium akkumulátorok exportjának tekintetében már most is a hatodik helyen áll a világranglistában, míg az elektromos akkumulátorok alkatrészeit illetően a tizenegyedik.

Mi épül?Nyergesújfaluautóiparelektromos autó

Hírlevél

Hirdetés