2024.06.18, Kedd
Bokrétával koronázták a szekszárdi Városkapu Lakópark lakásfejlesztését

Bokrétával koronázták a szekszárdi Városkapu Lakópark lakásfejlesztését

magyarepitok.hu, 2F-Bau Kft.

2022.04.14. 16:11 - Füzi Nikolett

A Szekszárd kertvárosi részén épülő, 114 lakásos társasház generálkivitelezésén a TG Real Estate Kft. megbízásából a 2F-Bau Kft. dolgozik.

Hirdetés

Újabb jelentős mérföldkövéhez érkezett a tolnai megyeszékhely elmúlt húsz évének legjelentősebb ingatlanberuházásaként számon tartott Városkapu Lakópark építése. Elérte ugyanis legmagasabb pontját az első két épület tartószerkezete, amelyet bokrétaünnepség keretében ünnepelt a beruházó TG Real Estate Kft. és a kivitelező 2F-Bau Kft.

A tásaság lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből kiderül, a kivitelezés az előzetes ütemterveknek megfelelően halad, ahol két ütem részeként, hat épületben, összesen 114 darab, magas minőségű lakás épül.

A projekt során olyan korszerű és előremutató megoldásokat is alkalmaznak, mint a teljes körű okosotthon-előkészítés, vagy akár az energiatakarékos, hőszivattyús hűtés-fűtési rendszer.

 

 

Hamarosan az első ütem műszaki átadására is sor kerül

Ahogyan arról lapunk korábban már beszámolt, a kivitelezés 2021. októberében kezdődött meg, a Csatári és a Vitéz utca által határolt kisvárosias lakóterület szomszédságában. A lakóparkban számos közösségi funkció is megjelenik: az épületek között sétányokat alakítanak ki, melyek színes szabadiős tevékenységeknek biztosítanak majd helyet, a családok számára pedig a tömb közepén egy játszóteret is átadnak.

Már az ingatlanok tervezése során is kiemelt figyelmet fordítottak az élhető lakókörnyezet kialakítására, ezért

mind a két ütem házai egységes séma szerint, egyetlen koncepció részeként, sakktábla-szerű elrendezésben épül meg, ami maximalizálja az épületek közti távolságot, szellős tereket, remek kilátást és kellemes életteret biztosítva a leendő beköltözőknek.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a munkálatok a beruházás kezdetén lefektetett menetrend szerint zajlanak, az I. ütem műszaki átadására pedig 2022. IV. negyedévében fog sor kerülni. Hozzátették, ehhez az is hozzájárult, hogy az építkezéshez szükség nyers-, és alapanyagok már mind a szakemberek rendelkezésére állnak, köszönhetően azok időben történt beszerzésének.

 

 

A bokréta ünnepségen többek között rész vett:

- Tóth Gergely, a TG Real Estate Kft. ügyvezető igazgatója,
- Wiedemann Viktor, a 2F-Bau Kft. projektvezetője,
- Hefner Gábor a 2F-Bau Kft. projektfelelőse,
- Posta Zoltán, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tagja, és
- Máté Péter önkormányzati képviselő.

Tóth Gergely, a TG Real Estate Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében az előzetes alapanyagbeszerzés sikeres organizációját hangsúlyozva elmondta, a projekt azon kevés kivételek közé tartozik a magyarországi újlakás-piacon, amelyekre nincs hatással az építőipart is sújtó áruhiány és áremelkedés.

Kitért arra is, hogy már az első körben megvalósul a társasház játszótere is, amelynek köszönhetően a beköltöző családok biztonságosan tudnak majd időt tölteni gyermekeikkel.

„Azt gondolom, hogy ez a lakópark nem csak a családosoknak szól, hanem olyan embereknek is, akik közösségben szeretnének élni, egy olyan városban, ahol jó élni”

- fejtette ki az ügyvezető. Végezetül háláját kifejezve hozzátette:

„Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy idáig eljuthassunk, és bízom benne, hogy mind az érdeklődők, mind a vásárlók megtalálják majd azokat az előnyöket, amelyeket beleterveztünk, és megépítettünk az elmúlt hónapokban.”

Galéria

Mi épül?2F Bau Kft.TG Real Estate Kft.Szekszárdlakóparkbokrétaünnepszerkezetépítéslakóépület

Hírlevél

Hirdetés