2024.03.28, Csütörtök
Megnyitotta kapuit az ötcsillagos Hard Rock Hotel Budapest
Fotók: Grayling Hungary

Megnyitotta kapuit az ötcsillagos Hard Rock Hotel Budapest

magyarépítők.hu, Grayling Hungary

2022.04.08. 08:00 - Füzi Nikolett

A SWITELSKY Magyarország kivitelezésében megvalósult 5 csillagos, 136 szobás hotel homlokzata ötvözi a történelmi Budapest szépségét az exkluzív, modern dizájnnal.

Hirdetés

A budapesti színházi és éjszakai élet központjának számító helyszínén megnyitotta kapuit a Hard Rock Hotel Budapest – olvasható a Grayling Hungary lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményében. A Hard Rock Hotel szállodalánc legújabb szállodája a Rockwood Kft. beruházásában, a SWIETELSKY Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg.

Mint írják, az ötcsillagos szálloda a VI. kerületi Ó utca és Nagymező utca sarkán helyezkedik el.

Koncepciója, hogy igazi lifestyle hotelként teljes zenei és vizuális élményt nyújtson vendégeinek, csupán karnyújtásnyira a "pesti Broadway"-ként is emlegetett térségtől.

 

 

Fotók: Grayling Hungary

 


 

Modern, mégis beleilleszkedik fővárosunk történelmi stílusába

A magyar Stúdió 100 Építészeti Kft. által tervezett szálloda 136 szobájával és lakosztállyal, két éttermével, bárjával, valamint az épület tetején található, Roxy “Rooftop” rendezvény helyszínével nemcsak a külföldi vendégek számára, hanem a budapesti minőségi szórakozásra vágyóknak is egy új helyszínt kínál. A szállodában egyaránt megtalálható a hotellánc népszerű étterme, a Sessions, illetve a Constant Grind elnevezésű lobbibár is.

A hotel homlokzata ötvözi a történelmi Budapest szépségét az exkluzív, modern dizájnnal, s a két stílust jelképesen is egy üvegfolyosó köti össze.

„Büszkék vagyunk arra, hogy sikerünkre építve az elmúlt időszakban számos hotelt megnyithattunk Európában, ezzel is terjesztve híres vendégszeretetünket.” – mondta Jon Lucas, a Hard Rock International operatív igazgatója. Hozzátette: „A Hard Rock Hotel Budapest csodásan illeszkedik ebbe a sokszínű városba, amely gazdag történelemmel, építészeti stílusjegyekkel, egyedi konyhaművészettel és modern éjszakai élettel is büszkélkedik.”

 


Látványos belső terek reflektálnak Budapest századfordulós építészetére

A szálloda belső tereit a Lázaro Rosa-Violán Studio tervezte, melyeket olyannak álmodták meg, hogy azok egy rocksztár stílusosan berendezett magánrezidenciájának érzését keltsék. A lobbiba lépve a vendégek egy könnyed hangulatú térben találják magukat: az előtérre a számos zenei elem, valamint élénk színek jellemzőek.

A tervezésnél ugyancsak fontos szempont volt, hogy a szálloda belső terei kapcsolódjanak a budapesti vizuális kultúrához, ezért a belső terekben megjelenő, drágakő hatású csempék és terazzo burkolatok színei helyi inspirációk alapján, Magyarország híres gyógy- és termálfürdői előtt tisztelegnek.

A közleményben arra is kitérnek, hogy a vendégek tartózkodását zenei felfedezések és interakciók révén igyekeznek még élvezetesebbé tenni, ezért a szálloda minden szegletében válogatott lejátszási listákkal, de akár élőzenével és különböző zenei aláfestésekkel is találkozhatnak. Ennek eredményeképp

a gitárkészítéshez használt kifinomult, meleg hatású fa, valamint a gitárhúrokra emlékeztető króm elemek is visszaköszönnek a belső dizájn részeként.

 


A tetőkertből panoráma nyílik egész Budapestre

A szállodai szoba kínálat terén egy a hotel ékkövének is nevezett, Rock Star Suite lakosztály is található, amely saját terasszal, jakuzzival, privát szabadtéri étkezési lehetőséggel, valamint tágas beltéri nappalival is rendelkezik. A hotel 7. emeletén a Roxy rooftop bár kapott helyet, amely egy fedett és nyitott terekkel rendelkező, 154 négyzetméteres tetőtéri rendezvény helyszín, üvegfalakkal és világszínvonalú technikai felszereltséggel. A közleményben kiemelték:

a bárhoz mindemellett látványos panoráma is társul: a 100 négyzetméteres tetőkertből akár a Bazilikát, a Citadellát és az Operaházat is megcsodálhatják a vendégek.

A Hard Rock márka 50 éve a zene erejével kapcsolja össze az embereket, legyen szó bármilyen zenei stílusról, a poptól a hip-hopon át az indie-n és a jazz-en keresztül a hard rockig. Az 1971-ben alapított Hard Rock International 68 országban, közel 250 helyszínen van már jelen, amelybe beletartoznak a Hard Rock Cafe®-k, hotelek, kaszinók és Rock Shopok® is.

 

 

Galéria

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.hotelszállodaberuházásBudapest

Hírlevél

Hirdetés