2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Parkoló helyén alakítják ki Balatonfüred legújabb multifunkcionális konferencia-központját
Látványtervek: KÖZTI Zrt. (epiteszforum.hu)

Parkoló helyén alakítják ki Balatonfüred legújabb multifunkcionális konferencia-központját

magyarepitok.hu

2022.04.01. 11:20 - Kalácska-Nagy Nóra

A nagy rendezvények, konferenciák, bálok és kiállítások befogadására alkalmas épület a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. kivitelezésével valósul meg.

Hirdetés

Konferencia-központ és kiállítótér épül Balatonfüreden, a Huray utcai parkoló helyén, amelyet a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. valósít meg 6 373 800 022 forint értékben – az Európai Uniós közbeszerzési értesítő adatai szerint.

A KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexum Balatonfüred központjában épül. A közel kéthektáros fejlesztési terület jelentős részét - jelenleg a 2017-es vizes világbajnokságra épült - gépkocsi parkoló foglalja el. A fennmaradó részeken murvával leszórt parkolófelület és a 71-es út felőli rézsűben cserjékkel, fákkal beültetett zöldterület található.

A tervezett konferencia-központ a Huray utcai beépítési vonalra illeszkedik, főbejárata innen nyílik. Az utca emelkedése miatt - bár a bejárat előtti szint az utcaszinttel megegyezik - az épület északi része fokozatosan a terepszint alá kerül. Itt a szintkülönbséget az utcával és az épülettel párhuzamos lépcsősor egyenlíti ki.

Az épület megjelenését 3 fő anyag jellemzi: a kő, az üveg és az épület ötödik homlokzataként megjelenő zöldtető.

Látványtervek: KÖZTI Zrt. (epiteszforum.hu)

Mobil leválasztások segítik a rendezvények lebonyolítását

A két szinten elhelyezett létesítmény flexibilis alaprajzi kialakításával alkalmas többcélú rendezvények, kiállítások - akár párhuzamos - megrendezésére is. Az épület kettős belmagasságú előcsarnoka - lobby-, kiállítási-, vagy bankett térként - többcélúan hasznosítható. Az előcsarnokból nyílik a közel nettó 650 négyzetméteres kiállítótér, melynek mobil leválasztása szintén a többcélú használhatóságot szolgálja. A központ emeleti szintjén szekciótermeket, irodákat és gépészeti helyiségeket helyeznek el.

Az összesen nettó 4886,78 négyzetméteres, kétszintes épületet három nagy, funkciójában elkülöníthető tércsoport alkotja:

  • előcsarnok a hozzá kapcsolódó kiállítóterülettel,
  • a 650 fős plenáris terem,
  • valamint a földszinti és emeleti szekciótermek.

A különböző rendezvények zavartalan lebonyolítását szolgálják az előcsarnok két oldalán elhelyezkedő vizesblokkok, ruhatárak, továbbá a Huray utcai oldalon lévő büfé/cukrászda és jegypénztár, melyek kívülről is megközelíthetők a gyalogos sétány irányából.

Az emeleten 4 szekcióterem kapott helyet, ezek az előcsarnokból lifttel vagy a főlépcsőn keresztül közelíthetők meg.

Az egyenként 78 férőhelyes termek az őket elválasztó mobil falakkal összenyithatók, ekkor egy 300 fős nagyteremként használható.

Az itt megrendezett eseményeket szolgálja ki az előadók mellett elhelyezett catering előkészítő, ahová a földszinti catering konyhából érkezik az élelmiszer.

Az előcsarnokhoz kapcsolódó, kétoldalt szimmetrikusan elhelyezkedő ruhatárak és vizesblokkok az épület összes rendezvényét hivatottak kiszolgálni. A parkolás az épület alatt, egyszintes parkolóban történik, mely közparkolóként is üzemel, és a 71-es út felől megközelíthető.

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Paralelbau Kft.Közti Zrt.Balatonfüredkonferenciarendezvény

Hírlevél

Hirdetés