2024.04.19, Péntek
Teljeskörűen megújítja és bővíti a LATEREX ezt a budai közintézményt
Fotók: LATEREX Zrt.

Teljeskörűen megújítja és bővíti a LATEREX ezt a budai közintézményt

magyarepitok.hu

2022.04.06. 10:36 - Gyöngyösi Klaudia

A munkálatok március elején kezdődtek meg és a tervek szerint várhatóan augusztusban be is fejeződnek.

Hirdetés

Budapest egyik legelegánsabb környezetében, a budai második kerület pasaréti térségében megújul a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány tulajdonában álló Kájoni János Ferences ház épületegyüttese – tájékoztatta lapunkat Zakar Edina a LATEREX építésvezetője.

Fotók: LATEREX Zrt.

 

A Budapest, Szilfa utca 4. szám alatt álló létesítményt a LATEREX Építő Zrt. újítja fel.

A munkálatok 2022 március elején kezdődtek meg és a tervek szerint várhatóan augusztusban be is fejeződnek. Az épület jelenleg két szárnyból áll, egy előadó termet, nyugdíjas kezelési központot és két óvodai foglalkoztatót tartalmaz. A felújítás után, az épület a funkciók átalakításával további 2 óvodai foglalkoztató csoporttal bővül. Az objektum alagsorában kialakítanak egy tornaszobát is, amelyet az intézmény használhat majd.

 

Kompletten megújul a teljes udvar

A jelenlegi kert kialakítása és változatos fajösszetételű növényállománya megfelelő mértékű gondozottságról árulkodik. A fák elsősorban lombhullató egyedekből állnak, a cserjefelületek pedig a kert határai mentén, valamint az alsó épület déli homlokzata előtti teraszfelület mellett találhatóak.

A kert átépítési, tervezési koncepciója az óvodával és a kerületi főépítésszel folytatott egyeztetéseken keresztül történtek. A koncepció alapja, hogy a kertben a meglévő és a létesülő óvodai csoportok számára megfelelő kültéri játszó- és foglalkoztató területek épülhessenek meg.

Ennek érdekében a teljes udvar átesik egy komplett, átfogó felújításon.

 

Két óvodai foglalkoztató is helyet kap

Az épületegyüttes jelenlegi azbeszt tartalmú palafedése elbontásra kerül és új tetőhéjalás készül. Energetikailag is megfelelő hőszigetelt nyílászárók kerülnek a régi szerkezetek helyére, továbbá belső átalakítással valamennyi helyiség megújul.

A kivitelezők a mélyföldszinten helyezik el a gondozási központ megújult helyiségeit. A meglevő konyhaüzem funkcionális működése változatlan marad, de a helyiségek itt is megújulnak, illetve új étellifttel szolgálják ki a létesítményt.

Mindezek mellett a magasföldszinten - a jelenleg színházterem helyén - készül el a már említett 2 óvodai foglalkoztató. A tetőtérben kapnak helyet az óvoda működését szolgáló adminisztratív, szociális és raktározási funkciói.

Galéria

Mi épül?LATEREX Építő Zrt.Budapestközintézményekóvodafejlesztés

Hírlevél

Hirdetés