2024.04.24, Szerda
Tizenhét új, négycsillagos szobával egészül ki a Historia Hotel a királynék városában

Tizenhét új, négycsillagos szobával egészül ki a Historia Hotel a királynék városában

magyarepitok.hu

2022.04.29. 18:00 - Füzi Nikolett

Egy új épületrésszel bővül a veszprémi Hotel Historia Malomkert, amely ezáltal 17 új, négy csillagos besorolású szállodai szobával egészül ki.

Hirdetés

Nagyszabású szálláshely-fejlesztési beruházás vette kezdetét a királynék városának is nevezett Veszprémi járás székhelyén: fejlesztik, valamint egy új épületrésszel is bővítik a veszprémi Séd patak partján elhelyezkedő Historia Malomkert Hotel és Sörházat.

A beruházásnak köszönhetően a hotel 17 új, négy csillagos besorolású szállodai szobával egészül ki, így a szálláshely már nagyobb turistacsoportok befogadására is alkalmassá válik.

Az új épületrésszel turistacsoportoknak és nagycsaládosok számára is kényelmes szálláslehetőséget kínál majd.
A projekt a megbízó VEMÉV-SZER Építő Kft. lebonyolításában szakáganként Kis- és Középvállalkozók kivitelezésében valósul meg a VEB 2023 Zrt. támogatásával, 272 millió forint állami és 440 milliós saját forrásból.


Városépítészeti szempontból is jelentős beruházás

A hotel bővítésével kapcsolatosan Kadnár János, a VEMÉV-SZER Kft. létesítményfelelőse informálta lapunkat: a munkálatok 2021. szeptemberében kezdődtek meg a Fenyves utca 17. szám alatt található, a Historia Malomkert és a Remete utca közötti 1014 négyzetméteres területen, mely elhelyezkedését és adottságait tekintve a megyeszékhely egyik turisztikailag legvonzóbb területe lehet.

A szakember a beruházás fontosságával kapcsolatban elmondta, az ingatlan fejlesztésével és az új kereskedelmi szálláshely kialakításával egy olyan beruházás valósul meg, mely városépítészeti szempontból is jelentős, hiszen

a fejlesztés egy a veszprémi várból is jól látható, a környék összhangját zavaró, és a számos vadonatúj lakóingatlan között megbúvó rossz állagú épület újjáépítését jelenti, egy kertes, családi házas lakóövezetben.

 

 

Több mint duplájára növekedik a szállás kapacitása

A kivitelezők feladata kiterjed a beruházás helyszínén található romos épületet elbontására, majd a szomszédos ingatlanon lévő hotel és étterem funkciójához kapcsolódóan egy új, 17 szobás épületegyüttest alakítanak ki, a hozzá tartozó parkosítással és szükséges parkolókkal. A létesítményfelelőstől azt is megtudtuk, hogy jelen beruházás nem egy klasszikus hozzáépítés: az új épületrész fizikailag nem a meglévő Historia Hotelhez csatlakozik, egy közös belső udvar köti majd össze a két épületet.

Az újonnan létrejövő 4 csillagos szállodai szobák célja egy európai szintű, vendégorientált és minden szempontból a célcsoportok igényeit kielégítő, kényelmüket szolgáló, családias és családbarát létesítmény létrehozása, mely egyúttal jövedelmező és hosszútávon fenntartható is – hangsúlyozta Kadnár János.

 

 

A hotel jelenleg 11 szobával rendelkezik, amelyben maximum 28 főt tudnak elszállásolni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez pont az a kapacitás, amely már nem alkalmas a turistacsoportok, nagyobb delegációk, vagy sportcsapatok elszállásolására.

Ennek érdekében a fejlesztés után 28 szobásra bővül a szálloda, amely már akár egy csoportos-buszos utazás részvevői számára is kényelmes szállást tud biztosítani.

 

 

Már javában zajlanak a munkálatok

A projekt előrehaladása kapcsán a létesítményfelelős elmondta, jelenleg a tetőegység hőszigetelése, héjazatépítése és a belső térelhatároló szerkezetek építése zajlik, a külső nyílászárók elhelyezése pedig az ütemterv szerint május elején kezdődik meg. Az épület monolit vasbeton szerkezetű, egy koporsófödém zárással, amelyet a szakemberek április első felében készítettek el.

A projekt során ugyanakkor speciális feladatok is felmerültek:

„A beruházás két különlegesnek mondható eleme a cölöpalapozás, valamint a koporsófödém. Mindkét esetben a technológiában jártas szakkivitelezőkre volt szükség, amit az építés során speciális eszközök is segítettek”

– fejtette ki Kadnár János.

Kitért arra is, hogy az építkezés során az új épület meglévő forgalmi elemekhez, illetve adottságokhoz való illesztése mind a tervezési mind pedig a kivitelezési szakaszban kihívás elé állította a szakembereket. Mindemellett egyre nehezebbé vált az egyes részek hozzáférhetősége is, amely folyamatos organizációs fegyelmezettséget követelt. A szakember példaképpen elmondta, a szerkezetépítés során egy toronydaru telepítésére is szükségük volt.

A létesítmény próbaüzeme a tervek szerint 2023. első negyedévében kezdődik meg, 2023. első negyedév végére pedig már a szállást kereső vendégek is igénybe vehetik majd az épület szolgáltatásait.

 

 

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.Veszprémszálláshelyszállodaberuházásszállodafelújítás

Hírlevél

Hirdetés