2024.03.19, Kedd
A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra
Fotók: Laterex Zrt.

A legjobbak állást is kaphatnak: a LATEREX magasépítő vállalat tehetséggondozási programmal reagál a mérnökhiányra

magyarepitok.hu

2022.05.17. 16:10 - Kalácska-Nagy Nóra

A helyszíni munkát egy négyhetes felkészülés előzi meg, majd a program második felében, vagyis 5 hónapon keresztül egy konkrét projekten dolgozhatnak a résztvevők az építésvezetővel együtt, illetve sajátíthatják el a kivitelezés egyes folyamatait.

Hirdetés

LATEREX Junior Mérnök Program néven elindítja tehetséggondozási programját Magyarország egyik meghatározó magasépítő vállalata, a LATEREX Építő Zrt. - olvasható a társaság közleményében.

A hallgatók az egyetemen szerzett elméleti tudást az életben szakmai gyakorlattal tudják kiegészíteni. Megismerhetik választott szakmájukat éles munkakörnyezetben, önéletrajzukat a tanulmányok mellett munkatapasztattal tudják kiegészíteni.

A program során a cég vezetői mentor szerepet vállalnak, majd a végén a diákok személyre szabott Ajánlólevelet kaphatnak tőlük.

A cég pedig megismeri a jövő mérnökeit, közelebb kerül hozzájuk, lehetőséget biztosít számukra. Ennek a win-win szituációnak eredményeként a program szponzora, a LATEREX agilis hallgatói körből tud toborozni, akinek hozzáállását, tehetségét testközelből is megismerhette.

Fotók: Laterex Zrt.

Ugródeszka a karrierépítésben

A Laterex Junior Mérnök Program során a jelentkezőkből kiválasztott hallgatók gyakorlati szempontból ismerik meg egy projekt életútját a megpályázástól az átadásig.

„A mérnökök szerepe alaposan felértékelődött, miután az építőipar számára az elmúlt években a szakmunkás- és mérnökhiány jelentette a legnagyobb akadályt. A foglalkoztatási nehézségekre reagálva döntött úgy a cég, hogy saját maga is szerepet vállal leendő munkatársainak képzésében az idén nyáron elsőként induló program keretében” – mondta el Sztankov Attila, a Laterex Építő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A program elvégzése komoly előnyt biztosíthat a jelentkező mérnökhallgatóknak, hiszen a képzés időtartama alatt heti minimum 20 órában aktív munkát végeznek a szakterületükön, amelyért munkabér is megilleti őket. A legjobban teljesítő hallgató(k)nak pedig álláslehetőséget kínálnak, így azonnal vagy a tanulmányaikat követően elkezdhetik építeni karrierjüket” – fűzte hozzá Kincses Péter, a Laterex Junior Mérnök Program projektvezetője.

A program „első évfolyamának” részleteit megtekinthetik a https://laterex.hu/karrier/juniormernokprogram oldalon.

AktuálisLATEREX Építő Zrt.Laterex Junior Mérnök ProgramTehetséggondozás

Hírlevél

Hirdetés