2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Kivitelezőre vár a szegedi egyetem új atlétikai centruma
Illusztráció: Bernát Benjámin

Kivitelezőre vár a szegedi egyetem új atlétikai centruma

magyarepitok.hu

2022.05.10. 12:50 - Kalácska-Nagy Nóra

A 400 méteres atlétikai pálya mellett kétszintes épületet is kialakítanak futófolyosóval.

Hirdetés

A Szegedi Tudományegyetem területén egy atlétikai centrumot készülnek létrehozni a Modern Városok Program keretében – az európai uniós közbeszerzési értesítőben talált információk szerint.  A beruházó BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. a kivitelezési feladatok ellátására várja a pályázatokat.

A fejlesztésre szánt terület jelenlegi állapota erősen leromlott, ahol többek között régi szovjet harckocsigarázsok betonszerkezete, erdős-cserjés terület, valamint régi aszfalt kézilabdapálya is található.

A teljes program részét képezi:

  • a 400 méteres IAAF (Nemzetközi Atlétikai Szövetség szabványainak megfelelő) atlétikai pálya kialakítása, közepén füves területtel és külön dobópályával;
  • a célegyenes hosszában kétszintes épület megvalósítása az alsó szinten futófolyosóval és a felső szinten kiszolgáló helyiségekkel.

A futófolyosó két egységből áll. A kétszintes fejépületben találhatók a kiszolgáló helyiségek, mint az öltözők, irodák, orvosi helyiség, gépészet és raktár, valamint független külső megközelítéssel egy mosdó. A másik egység a futófolyosó, mely kifejezetten technikai jellegű 6 futópályával. Ennek végében egy magasugró rész kap helyet.

Az épület földszinti, sportolásra alkalmas részét akadálymentes módon alakítják ki. A sportolók számára akadálymentes mosdót és öltözőt biztosít az épület, továbbá a közönségforgalom számára is készül akadálymentes vizesblokk.

A 400 férőhelyesre tervezett lelátó mellett a megvalósítás során 50 darab parkolóhelyet biztosítanak, ez a szám a tervezés során 41 darabot tett ki.

Mi épül?Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)SzegedSzegedi Tudományegyetem (SZTE)sportberuházásoksportpálya

Hírlevél

Hirdetés