2024.03.19, Kedd
Önálló logisztikai központtal növeli versenyképességét a VEMÉV-SZER Kft.

Önálló logisztikai központtal növeli versenyképességét a VEMÉV-SZER Kft.

magyarepitok.hu

2022.06.30. 17:30 - Füzi Nikolett

A projekt keretén belül egy több mint 500 négyzetméteres új logisztikai központot, és rakodóterületet alakítanak ki a veszprémi székhelyű vállalat saját tulajdonú telephelyén.

Hirdetés

Nagyszabású logisztikai beruházással lép előre Veszprém megye, illetve a balatoni térség egyik legmeghatározóbb kivitelező társasága: a cég versenyképességének növelése érdekében támogatást nyert egy új raktárcsarnok fejlesztésére a VEMÉV-SZER Kft.

A több évtizedes kivitelezői tapasztalattal rendelkezdő vállalat célkitűzése, hogy a projekt által a

meglévő vezetői, műszaki, pénzügyi, gépész és villamos osztály mellett, egy olyan önálló logisztikai osztály/központ is létrejöhessen, amely szegmens szorosan kapcsolódik majd a többi osztály működéséhez.

A projekt megvalósításához VEMÉV-SZER Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 146,38 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el.

 

 

Szomszédos telken újítanak fel egy korszerűtlen raktárcsarnokot

A projekt előrehaladásával kapcsolatosan Horváth Mátyás, a VEMÉV-SZER Kft. főépítésvezetője tájékoztatta lapunkat. A beruházás megvalósítása érdekében a vállalat 2020. októberében megvásárolta a szomszédos, Pillér utca 3. szám alatt található, 2757 négyzetméteres telephelyet, a rajta található több mint 551 négyzetméteres alapterületű csarnokkal együtt.

„Az épület a megvásárolt állapotában raktárépületként funkcionált, ugyanakkor nem volt alkalmas a munkavégzésre, ugyanis elöregedett és teljesen leamortizált állapotban volt” – fogalmazott a szakember. Hozzátette,

ahhoz hogy a létesítményben a mai kornak megfelelő munkakörülményeket biztosíthassanak, az épületet teljes körűen át kellett alakítaniuk.

 

 

Már a befejező szakipari munkálatok zajlanak

A projekt kivitelezése 2022 év elején vette kezdetét, amely egy csarnoképület felújításból, és átalakításából, valamint egy 1200 négyzetméteres külső rakodóterület kialakításából áll. Az első feladatok között a szakemberek elvégezték a szükséges épületen belüli bontásokat, amelyek kiterjedtek a burkolatok, a válaszfalak, az aljzatbetonok, valamint a meglévő külső táblás térbetonok felbontására is.

 

 

A csarnok teljeskörű átalakítása során már számos feladat valósult meg, a kivitelezők többek között

  • új belső kiosztást, külső hőszigetelést, villamos- és gépészetet, valamint burkolatokat alakítottak ki,
  • a meglévő gázkazán helyett kiépítettek egy korszerű hőszivattyús fűtési rendszert, valamint telepítettek egy 50 kw-os napelemes rendszert,
  • az ingatlan megközelíthetőségét pedig egy külön bejáratú térköves szervízút kialakításával biztosították.

A létesítményfelelőstől azt is megtudtuk, hogy a szóban forgó két rész párhuzamosan készült mind a bontás, mind pedig az építés szempontjából, jelenleg pedig már a külső rakodóterület térkövezése és a belső befejező szakipari munkálatok zajlanak.

 

 

Ötvenéves acélszerkezetet újítottak fel

Horváth Mátyást végezetül az építkezés során felmerült speciális munkafolyamatokról is megkérdeztük, amelyek kapcsán elmondta, a projekt különlegességét a meglévő 70-es években készült acélszerkezet felújítása, a raktár részen kialakított ipari padló, valamint az úgynevezett irodai részen kialakított, szálerősített dekorpadló kivitelezése jelentette.

Az új logisztikai csarnokot várhatóan július közepén adják át, így július végére a tervek szerint már birtokba is vehetik a felújított raktárépület.

 

 

Galéria

Mi épül?VEMÉV-SZER Kft.üzemfejlesztéslogisztikai központVeszprém

Hírlevél

Hirdetés