2024.04.19, Péntek
Több mint 170 autó befogadására alkalmas parkolóház épülhet Veszprém belvárosában
Kép: Illusztráció, magyarépítők.hu/Erdei Mihály

Több mint 170 autó befogadására alkalmas parkolóház épülhet Veszprém belvárosában

magyarepitok.hu, TED

2022.06.08. 13:30 - Füzi Nikolett

A VKSZ Zrt. beruházásban megkezdődtek az előkészítő munkálatok egy a veszprémi Mártírok útjára tervezett, többszintes parkolóház kialakításához.

Hirdetés

Újabb lépéssel került közelebb Veszprém a városi parkolónehézségek megoldásához: a Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent egy 174 férőhelyesre tervezett parkolóház megvalósításához szükséges ajánlati felhívás.

A "VKSZ" Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. megbízásából a Mártírok útján található, 4796. helyrajzi számú ingatlanon a jelenlegi vérellátó parkoló helyére egy új, többszintes parkolóház épülhet.

A veszprem.hu korábbi információ szerint a városvezetés célja, hogy fejlesztés által a belváros parkolási nehézségeit új parkolóhelyek létesítésével enyhítse, különösen a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa rendezvényeinek idejére.

 

Több mint 170 új parkolóhely létesülhet

A nyertes ajánlattevő feladata az épület megvalósításához szükséges engedélyezési és kivitelezési tervdokumentáció elkészítése, kivitelezése, és az ehhez szükséges engedélyek beszerzése.

Az előzetes tervek szerint a parkolóház előregyártott acél szerkezetű kialakítást kap, valamint több mint 5200 négyzetméter hasznos alapterülettel fog rendelkezni.

Funkcióját tekintve összesen 174 autó számára biztosítana majd parkolóhelyet a város központi részén.

A fejlesztés további elemeiként szerepel még többek között a projekthez kapcsolódó földmunkák és sziklalazítások elvégzése, valamint útburkolatok kiépítése, és a beléptető rendszer kialakítása is.

Mi épül?Veszprémparkolóházparkolókvárosfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés