2024.05.01, Szerda

Hirdetés

Új főépületet és új lelátót kap az egri városi stadion - keresik a tervezőt
wikipedia

Új főépületet és új lelátót kap az egri városi stadion - keresik a tervezőt

magyarepitok.hu, TED

2022.06.15. 12:00 - Bíró Beáta

A sportlétesítmény alkalmas lesz NB II-es mérkőzések lebonyolítására is.

Hirdetés

Az Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő Szentmarjay Városi Stadion focipályája és az azt körülvevő atlétikai pálya nemrégiben teljes mértékben megújult. A tulajdonos a jelenlegi stadiont szeretné korszerűsíteni. A rekonstrukcióban  

  • megépül egy új főépület
  • újjáépítik és fedik a lelátókat
  • tűzjelző, riasztó és beléptető rendszert építenek ki.

 

A cél, hogy a létesítményben NB II-es mérkőzéseket is lehessen rendezni. Az új építményeknek tehát meg kell felelniük az MLSZ infrastruktúra szabályzatának, amely „D” kategóriát ír elő. Az európai közbeszerzési értesítőben megjelent ajánlati felhívás szerint az ajánlatkérő engedélyes szintű tervekkel rendelkezik, ajánlattevőknek a szabályzatnak megfelelő kiviteli terveket kell elkészíteniük.

A sportlétesítmény 41 801 négyzetméteres területének 30%-a építhető be. A beruházás során létrehoznak egy kétszintes VIP épületet, öltözőkkel, gépészeti helységgel, elektromos helységgel, az emeleten pedig tárgyalókat, irodákat, stúdiókat alakítanak ki. Az épület lapostetős lesz, kavicsos leterhelő réteggel. A fő lelátó 4 épületegységből áll majd, amely mosdókat, büféket foglal magában a szurkolók számára. A vendég lelátót részt 67 négyzetméter nagyságúra tervezik. 

 

A modernizálás során a szükséges védelmi rendszerekkel szerelik fel a stadiont

Az automatikus tűzjelző rendszer kiépítése a tűzvédelmi műszaki leírás értelmében szükséges. Az épületet riasztó rendszerrel látják el. Az egyes helyiségekbe mozgásérzékelőket telepítenek, a bejáratokra nyitásérzékelőt, a nagy üvegfelületekhez üvegtörés-érzékelőt terveznek. Ezen túl beltéri és kültéri kamera rendszert, valamint beléptető rendszert építenek ki.

 

Mi épül?EgerSzentmarjay Városi Stadionstadionépítéssportberuházások

Hírlevél

Hirdetés