2024.03.19, Kedd
Hostel épül a forgalmas erzsébetvárosi utcában, kihívást jelent a szűk munkaterület

Hostel épül a forgalmas erzsébetvárosi utcában, kihívást jelent a szűk munkaterület

magyarepitok.hu

2022.07.02. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

Az ÉPI saját gridflex födémzsalu rendszerét használja az építkezés során.

Hirdetés

A fővárosi Klauzál utca és Dohány utca sarkán hostel funkciójú épület valósul meg a Klauzál Hotel Kft. beruházásában. A szálló szerkezetépítését és a villámvédelmi rendszer kiépítését az Épszerk-Pannónia Invest Kft. (ÉPI) végzi. A műszaki ellenőrzésért a Spányi Partners Zrt. felel.

Ternovecz Attila létesítmény főmérnök lapunk érdeklődésére elmondta, a munkaterület átvétele 2022 februárjában történt. A szerkezetépítési munkálatok pedig előreláthatólag szeptember 30-án fejeződnek be.

„Eddig elkészült az épület alaplemeze és a kétszintes mélygarázs, jelenleg a földszinti födém építése zajlik.”

A létesítmény főmérnök hozzátette, az épület legnagyobb kihívását az organizáció jelenti, mivel az anyagtárolásra nagyon kis terület áll rendelkezésre.

„Szintén komoly problémát okozott a toronydaru elhelyezése az épületben, illetve annak megépítése a szűk utcában úgy, hogy közben a troli közlekedést folyamatosan biztosítani tudjuk. A földszinttől felfelé pedig a födémek látszóbeton kivitelben való elkészítése ad egy kis plusz nehézséget az épületnek. A födémek - a biztonságos és gyors munkavégzés miatt - az ÉPI saját gridflex födémzsalu rendszerével készülnek” – fűzte hozzá Ternovecz Attila.

 

Galéria

Mi épül?Épszerk-Pannónia Invest Kft.BudapesthostelSpányi Partners Zrt.Klauzál Hotel Kft.

Hírlevél

Hirdetés