2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Így épül Balatonfüred multifunkcionális konferenciaközpontja

Így épül Balatonfüred multifunkcionális konferenciaközpontja

magyarepitok.hu

2022.07.26. 14:30 - Kalácska-Nagy Nóra

A vasbeton szerkezetépítési munkákat, illetve az acélszerkezet építési munkákat folytatja a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt.

Hirdetés

Áprilisban adtunk hírt a nagy rendezvények, konferenciák, bálok és kiállítások befogadására alkalmas konferenciaépület megvalósításáról. A balatonfüredi komplexum a Paralelbau Kft. és a Szabadics Zrt. konzorciumában épül fel csaknem 6,3 milliárd forint értékben.

A KÖZTI Zrt. tervei alapján épülő komplexumot Balatonfüred központjában alakítják ki. A Huray István utcai létesítmény két fő funkciónak tesz eleget; konferenciaközpontként és kiállítótérként használják majd, illetve ezek alatt épül egy mélygarázs a rendezvényekre érkezők parkolási lehetőségeinek biztosítására. Az épületben különböző rendezvények, konferenciák, kiállítások lebonyolítására lesz lehetőség.

A plenáris terem egyedi kialakítású lesz

Rajkai Géza, a Szabadics Zrt. projektvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a projekt 2022 áprilisában vette kezdetét, a kivitelezés befejezési határideje pedig 2023 májusa. Az épület monolit vasbeton tartószerkezetű, a födémszerkezet acélszerkezetű kialakítással készül. „A tetőt zöldtetős megoldásként tervezték meg, amely ilyen módon belesimul a környezetébe” – tette hozzá a projektvezető.

A kétszintes épületet három nagy, funkciójában elkülöníthető tércsoport alkotja:

  • előcsarnok a hozzá kapcsolódó kiállítóterülettel,
  • a 650 fős plenáris terem,
  • valamint a földszinti és emeleti szekciótermek.

A fentieken kívül a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, illetve fogadótérrel látják el az épületet. A kivitelezés I. ütemében - a tárgyi épület kivitelezésétől függetlenül - egy mélygarázs létesül, amely az épületbe érkezők gépjárműveinek az elhelyezésére szolgál. Jelenleg a vasbeton szerkezetépítési munkákat és az acélszerkezet építési munkákat végzik a kivitelezők.

Az épület homlokzati kiállításánál a modern és a természetes felületek találkoznak, hiszen a nagy méretű üvegfelületek mellett a homlokzatot uralkodóan mészkőburkolat borítja majd.

Rajkai Géza a projekt különlegességeként a konferenciák és rendezvények megrendezésére alkalmas plenáris terem kialakítását nevezte meg, aminek egyedileg tervezett színpadtechnológiai és akusztikai kialakítása komoly tervezési, kivitelezési, valamint kivitelezés szervezési munkát igényel.

 

Galéria

Mi épül?Szabadics Zrt.Paralelbau Kft.BalatonfüredkonferenciakiállításKözti Zrt.

Hírlevél

Hirdetés