2024.04.19, Péntek
Magyar kivitelezőt választott a világpiaci vezető cég a debreceni gyárához
Borítókép: Látványterv/Semcorp Global

Magyar kivitelezőt választott a világpiaci vezető cég a debreceni gyárához

magyarepitok.hu

2022.07.29. 12:00 - Füzi Nikolett

A sanghaji központú Semcorp első külföldi gyártóegységének számító, 100 ezer négyzetméteres üzem első – 50 ezer négyzetméteres - ütemének befejező munkálatai jelentős részben a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. munkájával valósulnak meg a debreceni Déli Gazdasági Övezetben

Hirdetés

Újabb mérföldkövéhez érkezett a Debreceni Déli Ipari Parkban megvalósuló kínai Semcorp vállalat első külföldi gyártóegységének számító üzemfejlesztése: a 2021-es év egyik legnagyobb beruházásaként megvalósuló projektben a napokban befejezett pályáztatási folyamat eredményeképp a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. nyerte el a megbízást a telephely 4 gyárépületének teljes, 25 000 négyzetméteres tisztateret magába foglaló kivitelezési munkálatainak elvégzésére – tájékoztatott róla az építőipari vállalat a közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a SEMCORP Csoport 2020 novemberében jelentette be a Debreceni Déli Ipari Parkban lévő 19 hektáros fejlesztési területen megvalósítandó, közel 100 000 négyzetméteres alapterületű gyár építését, melynek generáltervezője az Óbuda Építész Stúdió (Óbuda Group) volt. A 2023-ban lezáruló, több mint 65 milliárd forintos projekthez az állam 13 milliárd forintos támogatást biztosít. A létesítmény kivitelezése 2021 augusztusában kezdődött meg, ahol

négy alapfilm gyártósor, valamint bevonó- és hasító kap helyet, és az elektromos autók akkumulátoraihoz szükséges szeparátorfóliákat gyártanak majd 440 munkahelyet teremtve.

Két hónapja kezdődött meg az új munka

A tájékoztatásból kiderült, a beruházás helyszínén 2022. június 8-án kezdte meg a kivitelezési munkálatokat a WEST HUNGÁRIA BAU Kft., ahol a vállalat számos munkafolyamat elvégzésére kapott megbízást a korábbi versenytárgyalás eredményeképp. A szakemberek feladata magában foglalja a 4 gyárépületben a

  • vasbeton falak, vasbeton alaplemezek (gépalapok) kivitelezését,
  • tető rétegrend kialakítását hő- és vízszigeteléssel,
  • homlokzatok burkolását szendvicspanellel (beleértve a külső nyílászárókat és a kapcsolódó homlokzati acélszerkezeteket is),
  • előtetők, tető felülvilágítók, ipari padló és az alatta található gépészeti és villamos alapvezetékek kialakítását,
  • valamint egy épület esetében a sprinkler-tartály kiépítését és annak alapozását is.


Versenypályázaton döntöttek a befejező munkálatok kivitelezőjéről

Mint kiemelték, mindeközben azonban zajlottak a további versenytárgyalások is a 4 épület teljes, 25 000 négyzetméternyi tisztateret magába foglaló kivitelezési munkáiról.

A pályáztatási folyamat a napokban ért véget, melyben eredményt is hirdettek: a feladatok elvégzésével a WEST HUNGÁRIA BAU Kft.-t bízták meg, ezáltal a vállalat munkájával valósul meg a 4 gyárépület teljes befejezése.

Az üzemszerű termelés 2023. első negyedévében indul, melynek köszönhetően a területén piacvezető cég kapacitása 12 százalékkal növekszik. Az üzemben 400 millió négyzetméter szeparátor fóliát fognak gyártani évente.

Fotó: WEST HUNGÁRIA BAU Kft. - A fotón a megállapodás pillanatai láthatók Paul Lee tulajdonos (Semcorp Advanced Materials Group), és Jeff Liu elnök vezérigazgató (Semcorp Global), valamint Paár Attila alapító – tulajdonos, ügyvezető igazgató (WEST HUNGÁRIA BAU Kft.) részvételével.

 

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.Óbuda GroupDebrecenüzemépítésüzemfejlesztés

Hírlevél

Hirdetés