2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Keresik a kivitelezőt a Debreceni Egyetem kutatói, oktatói és gyártói bázisának létrehozására
Főkép: Debreceni Egyetem/Facebook

Keresik a kivitelezőt a Debreceni Egyetem kutatói, oktatói és gyártói bázisának létrehozására

magyarepitok.hu

2022.08.09. 18:30 - Kalácska-Nagy Nóra

Az épület alapozási és teherhordó szerkezeteinek kivitelezéséhez várják az ajánlatokat.

Hirdetés

A Debreceni Egyetemen hozzák létre a Nemzeti Gyártó -Kutató -Oktató Középüzemet, illetve megépül a Gyógyszertudományi Kar – az erről szóló pályázatot 2021-ben nyújtotta be az intézmény. A projekt európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretei között valósul meg.

A most megjelent uniós közbeszerzési értesítő információi szerint kivitelezőt keresnek az új épület alapozási és szerkezetépítési feladataira. Az épület megvalósítását két ütemben tervezik megvalósítani. Jelen ütemben az épület alapozási és teherhordó szerkezeteinek kivitelezése az elvárt feladat.

A Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Ipari Parkjának területén, vagyis a 4032 Debrecen, 0204/36 helyrajzi számú ingatlanán hozzák létre a Nemzeti Gyártó-Kutató-Oktató Középüzemet és Gyógyszerésztudományi Kar épületét.

 

Előregyártott vasbeton elemeket is alkalmaznak

Az épület tervezetten két fő funkcionális egységből áll össze. Az egyik épületrész a Gyógyszerésztudományi Kar elméleti és gyakorlati képzéseihez, illetve kutató-oktató tevékenységeihez biztosít megfelelő infrastrukturális hátteret, míg a másik egy gyógyszergyártó technológiai GMP és IFS üzemként fog funkcionálni. Az épület nettó (hasznos) alapterülete 6695,57 négyzetméter lesz.

A beruházáshoz kapcsolható főbb tételek és mennyiségek:

  • Zsaluzat készítése: 9830 négyzetméter
  • Vasbeton sávalap készítése: 474 köbméter
  • Cölöpalap készítése CFA technológiával: 3715 méter
  • Előregyártott vasbeton elemek elhelyezése /falelem, attika, kehelynyak, pillér, gerenda/: 620 köbméter
  • Előregyártott vasbeton elemek elhelyezése /födémpanel, lépcső/: 67 darab

A Középüzemben szerves egységben valósul meg a kutatásfejlesztési tevékenység, a gyártótevékenység és az oktatás, így egyszerre szolgál kutatóhelyként, kutatásokhoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtó és piacra is termelő gyógyszergyártó üzemként és gyakorlati oktatás színhelyeként. A létrehozandó egység egészségipari kutatásoknak ad otthont. A K+F laboratóriumban (kisüzemben) lehetőség nyílik különböző termékek laboratóriumi méretű fejlesztésére is – olvasható az egyetem korábbi sajtóközleményében.

Mi épül?DebrecenDebreceni Egyetemkutatás-fejlesztésoktatási beruházás

Hírlevél

Hirdetés