2024.04.18, Csütörtök
A nagymúltú gyermektábor összes sportpályája megújul ebben a projektben
erzsebettaborok.hu

A nagymúltú gyermektábor összes sportpályája megújul ebben a projektben

magyarepitok.hu

2022.09.07. 13:21 - Hegedűs Gergely

A gyerekek ezreit befogadó zánkai táborban többek közt a stadion sportlétesítményei, valamint a kosár-, a kézilabda- és a röplabda pálya is modern formát nyer.

Hirdetés

Folytatódik a zánkai Erzsébet-tábor fejlesztése a TED-en megjelent ajánlati felhívás tanúsága szerint. Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány hirdetménye a „Zánka EFOP” nevű projekt egy újabb ütemére keresi a kivitelezőt.

Ahogy azt korábban is megírtuk, a beruházás korábbi ütemeiben a Fejér B.-Á.-L. Zrt. és a Szabadics Zrt. kivitelezésében több régi épület bontása történt meg, illetve többek számos új épületet kialakítottak. Legutóbb pedig a harmadik ütemről számoltunk be, amikor a ugyanez a két cég többek közt a kikötő és a téli épület felújítását nyerte el.


A Kresz-parkot és az ügyességi akadálypályát is felújítják

A most szóban forgó ütemben a gyermektábor sportlétesítményeit, játszótereit és szabadtéri programhelyszíneit fejlesztik, ugyanakkor az ezekhez kapcsolódó akadálymentesítést is kivitelezik. A projekt többek közt az alábbiakat tartalmaza:

  • salakos teniszpályák (4) felújítása;
  • strandröplabda pályák (3) felújítása;
  • kosárlabda pályák (3)felújítása;
  • kézilabda pályák (4) felújítása;
  • az ügyességi akadálypálya és a Kresz-park felújítása;
  • a stadionhoz kapcsolódó sportlétesítmények (épület nélkül) felújítása;
  • a röplabda pálya felújítása.

Az 1975-ben átadott zánkai gyermektábor Közép-Európa legnagyobb úttörőtáboraként jött létre: évente átlagosan 25 ezer, ebből a nyári szezonban 15 ezer gyerek táborozott itt. 2014 óta az Erzsébet-táborok égisze alatt a tanévben ottalvós osztálykirándulásokat szerveznek, a nyári szünidőben pedig rászoruló gyermekek ezreit fogadja a tábor ingyenes üdülésre, heti váltású turnusokban.

Mi épül?ZánkaSzabadics Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.

Hírlevél

Hirdetés