2024.04.23, Kedd
A harmadik fejlesztési ütem is elrajtolhat a Zánkai Erzsébet-táborban
Fotó: erzsebettaborok.hu

A harmadik fejlesztési ütem is elrajtolhat a Zánkai Erzsébet-táborban

magyarepitok.hu, wikipedia.org, erzsebettaborok.hu

2021.02.03. 11:07 - Kolinek Nóra

Az Erzsébet-tábor fejlesztésére kiírt újabb közbeszerzést a Fejér-B.Á.L. és a Szabadics nyerte el.

Hirdetés

A Zánkai Erzsébet-tábor korszerűsítésének már megkezdett munkálatait a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. és a Szabadics Építőipari Zrt. folytathatja. A második ütem tavaly májusban kihirdetett eredményét követően az uniós közbeszerzési közlönyben most megjelent a tábor harmadik ütemének megvalósítására kiírt pályázat eredménye.

 

Rengeteg kikapcsolódási lehetőség 100 hektáron

A Zánkai Erzsébet-tábor a Káli-medence festői környezetében, Tihany és Badacsony között helyezkedik el. A több mint 100 hektáros komplexum saját balatoni partszakasszal, hatalmas zöldterülettel és sportpályákkal rendelkezik.

A tábor nagyszabású felújítási munkálatai a tavalyi évben kezdődtek el. A beruházás első két ütemében, ugyanezen két cég kivitelezésében számos régi épület bontása történik meg, illetve többek közt két sportcsarnokot, egy központi épületet, éttermet, szolgálati épületeket, egészségházat és szolgálati épületeket is kialakítanak, továbbá kiépítik a kamerarendszert, a térvilágítást és a beléptető és rádiós rendszereket.

 

Az alábbi fejlesztések valósulnak meg

A TED-en megjelent adatok szerint a jelenlegi, harmadik ütemben, a nettó több mint 1,2 milliárd forintos fejlesztés során többek között felújítják

  • az Erzsébet-tábor Gyermeküdülő kikötőjét,
  • a Téli épületet,
  • és megtörténik a Sirály épület környezetrendezése,
  • továbbá gépkocsiterelő-korlátokat építenek ki.

 

Régi úttörőtábor újul meg

Zánkán 1969-ben kezdtek el építkezni, majd 1975-ben a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából adták át Közép-Európa legnagyobb úttörőtáborát, a Balatoni Úttörővárost. A tó partján hajóállomás és kikötő, a 29-es vasútvonalon pedig megállóhely létesült Zánka-Úttörőváros néven. Évente átlagosan 25 ezer, ebből a nyári szezonban 15 ezer gyerek táborozott itt.

A 80-as évektől a nyári üdülő és szaktáborok (például képzőművészet, sport, környezetvédelem, hátrányos helyzetű gyermekek üdültetése) mellett Zánka országos és nemzetközi rendezvényeknek, versenyeknek, valamint nemzetközi táboroknak adott otthont.

2014 óta az Erzsébet-táborok égisze alatt a tanévben ún. ottalvós osztálykirándulásokat szerveznek, a nyári szünidőben pedig rászoruló gyermekek ezreit fogadja a tábor ingyenes üdülésre, heti váltású turnusokban.

Mi épül?Szabadics Zrt.Fejér-B.Á.L. Zrt.Erzsébet-táborZánkaBalaton

Hírlevél

Hirdetés