2024.03.29, Péntek
Ilyen lett a Mercedes-Benz új szerviz állomása

Ilyen lett a Mercedes-Benz új szerviz állomása

magyarepitok.hu

2022.02.22. 16:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A B Build munkájával jött létre többek között a speciális betont tartalmazó felhajtórámpa is.

Hirdetés

Elkészült a Pappas Auto Magyarország Kft. beruházásában az új Mercedes-Benz személygépkocsi szerviz állomás, amely a B Build & Trade Kft. kivitelezésével valósult meg. Az új épület a Pappas járműkereskedelmi vállalat XI. kerületi telephelyén jött létre. A projekt részleteit nyomon követte lapunk, legutóbb tavaly augusztusban járt fotósunk az építkezésen.

Az épület műszaki átadása 2021 november elején megtörtént, jelen cikkünkben az átadott és teljesen elkészült projekt egyes épületrészeit vesszük sorra Iski Ferenc projektmenedzser segítségével.

Padlófűtéssel ellátott, üvegszál erősített ipari padlón javítják az autókat

A beruházás során a B Build munkájával létrejött

  • egy parkoló,
  • szerviz csarnok,
  • egy földszinti iroda,
  • vizes mosóhelyiség és egy száraz takarítóhelyiség,
  • valamint rámpa és tetőparkolók is.

Az autószalon felett korszerű Innopan PIR szigetelés biztosítja a vevőszolgálat és a fedett gépjármű átadó hővédelmét. A szalon és a csarnok feletti – gépjárművel járható – lapostető vízszigetelését Sika FPO lemez oldja meg, amelyre Dörken Delta-Terraxx szivárgó réteg került a gépkocsival is járható vasbeton lemez alá.

Az épület zárását követően elkészültek a belső felületképzések, amelyekhez társultak a gépészeti és épületvillamossági szerelési munkák. A javítócsarnokban elkészült a padlófűtéssel is ellátott, üvegszál erősített ipari padló, amely ipari Pietra padlóburkolatot kapott. A tetőről a csapadékvíz elvezetéséhez vákuumos vízelvezetési rendszert alakítottak ki. Az energetikai normatíváknak megfelelően hőszivattyúk biztosítják az épület hűtési-fűtési energiaellátását, külső 0°C alatt az épületfelügyeleti rendszer beavatkozásával átáll gázfűtéses rendszerre.

Együtt dolgoztak a gépek üzembe helyezésén

„Augusztus végétől a projekt területén közösen dolgoztunk a Pappas saját technológiai szerelőivel és munkagép telepítőivel. Az üzembe helyezés során az adott gépeket a helyszínen összeállították a már előkészített blokkokból. Ekkor megtörtént az elektromos kábelek bekötése, a vezérlőpanelek csatlakoztatása és a gépek rögzítése” – mondta el a projektmenedzser.

Az üzembe helyezés végén a gépeknek hibátlanul kell működni. Az üzembe helyezés része a próbaüzem is. A próbaüzem során a gépet a gyártó szakemberei elindították és meghatározott folyamat szerint működtették a gép valamennyi elemét. Az eszközök egyes funkcióit végigpróbálták és hiba esetén kijavították. A sikeres próbaüzem lefolytatása után a projekt átadása megtörténhetett a megrendelő felé – foglalta össze Iski Ferenc.

A kivitelezők számára komoly kihívást jelentett a járványhelyzettel összefüggően az emberi erőforrás rendelkezésre állása, a globális felmelegedés számlájára írható, egyidejű, nagy mennyiségű csapadékvíz lehullása a kültéri munkafolyamatokra, illetve az építőanyagok nehéz beszerezhetősége, valamint az anyagárak hektikus változása.

Iski Ferenc a felhajtórámpán található speciális beton kapcsán kiemelte, betontechnológus által tervezett összetételű betonból készült. A beton gyártása, szállítása, bedolgozása és utókezelése szakemberek által felügyelve történt. Maga a szerkezet anyagában vízszigetelő, szerkezeti beton, felülete sóálló és csúszásmentes. Belső terekkel határos felülete hőszigeteléssel ellátott, alsó felülete felől belső fűtött terek találhatók.

Galéria

Mi épül?B Build and Trade Kft.szervizépületBudapestPappas Auto Magyarország Kft.

Hírlevél

Hirdetés