2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az innováció fellegvárát szimbolizáló, bástyát formázó irodaépületet adtak át a zalai tesztpályán
Átadási fotók: mti/Máthé Zoltán

Az innováció fellegvárát szimbolizáló, bástyát formázó irodaépületet adtak át a zalai tesztpályán

magyarepitok.hu, zaol.hu

2022.09.16. 18:29 - Szabó Ákos

A mintegy 580 négyzetméteres, háromszintes irodaházat a tesztpályán hosszabb ideje, számos projektben dolgozó Szabadics Zrt. építette fel.

Hirdetés

Nemrég részletesen beszámoltunk a ZalaZONE tesztpálya legújabb eleméről, egy különleges kialakítású irodaépületről, mely a Szabadics Építőipari Zrt. kivitelezésében valósult meg. A 11 hónap alatt elkészült, közel 600 négyzetméteres, összesen három szintes iroda érdekessége a formája, illetve a homlokzatán található 405 négyzetméternyi csúsztatott zsalugáterekkel kialakított üvegburkolata. Mint legutóbb kiemeltük: a tető és a második emelet acélszerkezet kialakítású, alatta monolit vasbeton szerkezet található. A belső nyílászárók esetében üvegfalakat, míg a homlokzati nyílászáróknál alumíniumot használtak.

A földszint + 2 szintes épület bástyaként helyezkedik el egy medencében

- írta le a látványos komplexumot egy projektbemutató interjúban Ekler Krisztina, a kivitelező területi főmérnöke lapunknak.

 

A Szabadics Zrt. magasépítői is kipróbálhatták magukat

Az épület szeptember 16-i ünnepélyes átadóünnepségén részt vett Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt. elnöke, aki a cég és az ipari park többéves jó kapcsolatáról emlékezett meg, rámutatva: a most átadott beruházás során a mélyépítők után most a magasépítő kollégák is megmutathatták szakmai tudásukat.

 

Palkovics László technológiai és ipari miniszter (b3), Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (j3), Kovács Tamás, a Szabadics Építőipari Zrt elnöke (j1), Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója (j2), Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, a ZalaZone Járműipari Tesztpálya miniszteri biztosa (b2) és Balaicz Zoltán polgármester (b)

Az eseményen felszólalt Palkovics László technológiai és ipari miniszter, aki hangsúlyozta: az irodaház mostantól méltó környezetet biztosít az ipari park munkatársainak. A miniszter a szavaiból a zaol.hu tájékoztatása alapján kiderült, most jött el az idő, hogy a bástyairodaház egyszerű, ám impozáns építményével is megmutassák, hogy Zalaegerszeg az innováció fellegvára.

A további fejlesztések, a jövőbeni építkezések szimbóluma tehát a bástyát formáló ingatlan

- mutatott rá.

 

A ZalaZONE felkerül a világ innovációs térképére

 

A kép az átadás előtt, de a munkák végén készült

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kifejtette: a mai kor egyik kihívása, hogy olyan szakmai és tudásbéli előnyre kell szert tenni, amely egyszerre szavatolja a biztonságot és a kiszámíthatóságot úgy, hogy hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez. A kormányszóvivő emlékeztetett, a ZalaZONE-on folyó munkák és fejlesztések ezeknek a kritériumoknak messzemenőkig megfelelnek, és azt is hangsúlyozta, hogy a világ innovációs térképére mindenképpen felkerül a dinamikusan fejlődő zalaegerszegi ipari komplexum.

 

A kép az átadás előtt, de a munkák végén készült

Dr. Háry András, a ZalaZONE Ipari Park Zrt. vezérigazgatója pedig felszólalásában arra is kitért, hogy egyrészt újabb mérföldkőhöz érkezett a tesztpálya fejlesztése, másrészt pedig a projekt véget nem érő módon ezt követően is mindig újabb elemekkel fog gazdagodni.

Mi épül?Szabadics Zrt.ZalaZONEZalaegerszegzalai tesztpálya

Hírlevél

Hirdetés