2024.03.29, Péntek
Elkészült a Corvin Sétány utolsó lakóháza, a Grand Corvin 2
Fotók: Cordia

Elkészült a Corvin Sétány utolsó lakóháza, a Grand Corvin 2

magyarepitok.hu, Cordia

2022.10.17. 11:13 - Kalácska-Nagy Nóra

A vállalatcsoport hamarosan elindítja újabb, 10 hektáros területet érintő városnegyed-megújító fejlesztését Budapesten, a Duna-parton.

Hirdetés

Befejező állomásához érkezett Közép-Európa legnagyobb, több mint másfél évtizede elindított városrész-megújítási programjának központi eleme, a Futureal-csoport, illetve a Cordia által jegyzett Corvin Sétány – adta hírül a lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport közleményben.

Elkészült ugyanis a Sétány utolsó lakóháza, a Grand Corvin második üteme, a lakók folyamatosan veszik birtokba otthonaikat. Budapest legszélesebb és egyik leghosszabb sétálóutcája – amely számos nemzetközi díjat is elnyert az elmúlt évek során – ezzel a két ütemben megvalósult, összesen 558 lakásból álló épületegyüttessel nyeri el végső arculatát és válik teljessé.

A Grand Corvin második ütemében létrejött épület szerkezetépítését a CLC-Construct Kft. végezte el, amelyről lapunk részletesebben itt számolt be. A bravúros szerkezetépítés az eredeti határidőt megelőzve készült el, amelynek során a nagy magasságú, kiugró födémrész kivitelezése különleges kihívást jelentett a szakemberek számára.

Fotók: Cordia

Újabb nagyszabású városnegyed-rehabilitációs fejlesztés indul

A Sétányt körbevevő Corvin-negyed megújítása ugyanakkor folytatódik, a Futureal-csoport is több lakó- és irodaprojektet valósít meg a környező utcákban: ilyen például a leendő Psota Irén emlékpark mellett, a Tömő utcában épülő társasház, illetve az a Futó utcai fejlesztés, amelynek értékesítése heteken belül megkezdődik.

E két projekt is bővíti majd a kerületben található újépítésű otthonok kínálatát, amely az idei második és harmadik negyedévben már csökkenést mutatott, hiszen az augusztus végén elérhető 430 lakás 30 százalékkal múlta alul a múlt év végi szintet. Az év első 8 hónapjában az egy évvel korábbinál valamivel több, közel 300 új lakás talált vevőre a kerületben, a kereslet pedig különösen élénknek bizonyult a Cordia projektjei iránt, amely így e mennyiségből a legnagyobb, 42%-os részesedést hasította ki.

A vállalatcsoport mindemellett hamarosan elindít egy újabb, a Corvin-negyedhez hasonló léptékű, nagyszabású városnegyed-rehabilitációs fejlesztést is:

a Marina City egy, a Duna-parton elterülő, 10 hektáros rozsdaövezeti területen valósul majd meg Budapesten.

„A Corvin Sétány olyan példaértékű fejlesztés, amely egyszerre szolgálta a főváros, a kerület, a környékbeli lakók és az itt lakást vásárlók érdekeit. Utóbbi egyrészt azt jelenti, hogy az itt található otthonok átlagos négyzetméterára a fővárosi átlagot meghaladó mértékben nőtt, másrészt pedig azt, hogy a lakások a környékbeli szintekhez képest magasabb bérleti díjért adhatók ki. A fejlesztés 2005-ös indulásakor az átlagos négyzetméterár 312 ezer forint volt – mára ehhez képest az ötszörösére nőtt az ár. A Sétányon található garzonok havi bérleti díja már sok esetben 200 ezer forint felett van, szemben például a környékbeli, viszonylag újépítésű stúdiólakások 150-160 ezer forintos átlagával. Az egy hálószobás lakások esetében a Sétányon 250-300 ezer forintos, a környéken pedig 210-230 ezer forintos átlagos bérleti díjról beszélhetünk” – mondta Görög Áron, a Cordia értékesítési igazgatója.

Változatos burkolatok, eltérő karakterek

A Corvin Sétány fejlesztése során 22 hektár terület újult meg, ahol összesen közel egymilliárd euró értékben 2700 új lakás, 100.000 négyzetméter irodaterület és 50.000 négyzetméter kereskedelmi ingatlan épült fel.

A Grand Corvin stílusában is a nagyszabású fejlesztés méltó lezárását jelenti, hiszen az épület tömegét úgy formálta a terveket jegyző LAB5 architects építésziroda az eredeti városszövethez alkalmazkodó léptékűvé, hogy a burkolatok változatosságával több, eltérő karakterre bontotta fel.

E különböző karakterek a környéken található épületeket idézik: a Sétányon most először alkalmazott téglaburkolatos homlokzatok a téglából épült házakra utalnak, a mészkő pedig a Sétányon található korábbi épületekre rímel. Szintén újdonságot jelent a belső udvarok fényviszonyait javító speciális fémlemezborítás is, amelyet Magyarországon ilyen volumenű lakóépület-együttesnél még nem alkalmaztak korábban.

Galéria

Mi épül?CLC-Construct Kft.CordiaFuturealBudapestCorvin sétánylakóépületingatlanfejlesztéslakásépítésLAB5 architects

Hírlevél

Hirdetés