2024.03.19, Kedd
Határidő előtt végeztek a Corvin Sétány utolsó szerkezetépítői
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Határidő előtt végeztek a Corvin Sétány utolsó szerkezetépítői

magyarepitok.hu

2021.07.30. 07:30 - Hegedűs Gergely

A fővárosi szinten is páratlan léptékű fejlesztés záró elemében egy 558 lakásból álló épületegyüttes jön létre.

Hirdetés

Júniusban érte el legmagasabb pontját a Corvin Sétány utolsó lakóháza, amely a Cordia beruházásában, a Pedrano Homes kivitelezésével épül. A Grand Corvin második ütemében létre jövő épületről (Corvin 122B2) akkor ebben a cikkben számoltunk be. Most a szerkezetépítést végző CLC-Construct Kft., illetve egy fotógaléria segítségével adunk betekintést a projektbe.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu


Motivált és szervezett csapat biztosította a gyorsaságot

Ahogy azt többször is jeleztük, a Corvin Sétány beruházássorozata 2003-ban rajtolt el. Azóta összesen 22 hektárnyi területen 2700 új lakás, valamint 100 ezer négyzetméter irodaterület és 50 ezer négyzetméter kereskedelmi ingatlan jött létre. A fővárosi szinten is páratlan léptékű fejlesztés záró elemeként a Grand Corvin egy 558 lakásból álló épületegyüttesként valósul meg.

Kérdésünkre a CLC-Construct projektvezető főmérnöke két érdekességet jelölt meg a fejlesztésben: „A nagy magasságú kiugró födémrész kivitelezése különleges kihívás volt” – árulta el Katus Krisztián. „Szintén kiemelném, hogy az eredeti határidőt is megelőzve készült el a szerkezetépítés kivitelezése – köszönhetően a kollégák odaadásának és profi szervezésének.”

 

Kevesebb mint egy év alatt végeztek

A CLC-Construct tavaly júniusban vonult fel az építkezés helyszínére, a kivitelezést többek közt a határos épületek statikájának megvizsgálásával készítették elő – értesült lapunk Faragóné Skafszky Anett, munkahelyi mérnöktől. A szerkezetépítés során az alábbi főbb munkafolyamatokat végezték el: az alaplemez, a födémek, a függőleges szerkezetek, a lépcsők és az egyéb vasbeton szerkezetek zsaluzása, vasszerelése, illetve betonozása. „Ezen munkafolyamatokhoz a víz- és hangszigetelési munkák is hozzátartoznak” – tette hozzá a mérnök.

Az épület zárófödémének, valamint a hozzátartozó attikák és felépítmények betonozásával június elejére készült el a szerkezetépítő vállalat, amely számára még hátra van a kerti műtárgyak kivitelezése.

Galéria

AktuálisCLC-Construct Kft.Corvin sétányCordiaPedrano-csoportszerkezetépítésingatlanfejlesztéslakásépítés

Hírlevél

Hirdetés