2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A Market építi fel a Siemens Energy 17 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát a fővárosban
Fotók: Market Építő Zrt./Facebook

A Market építi fel a Siemens Energy 17 ezer négyzetméteres üzemcsarnokát a fővárosban

magyarepitok.hu

2022.11.09. 11:28 - Szabó Ákos

Erőművek működtetéséhez szükséges gépeket gyártanak majd benne.

Hirdetés

Nagyberuházásban épül Északkelet-Budapesten gáz- és gőzerőművek komponenseit előállító üzemcsarnok – számolt be a Külgazdasági és Külügyminisztérium. Mint írják, a létesítmény alapkövét kedden tették le, az építkezéssel pedig a Siemens Energy már működő gyártóközpontját bővítik tovább.

A fővárosi XV. kerületben a 17 ezer négyzetméteres, kétszintes csarnokban a földszinten a termelés, az emeleten pedig a raktározás és egy hegesztőképzési centrum kap majd helyet – derül ki a kivitelező Market Építő Zrt. Facebook-posztjából.

 

Jörn Schmücker, a Siemens Energy Kft. felügyelőbizottságának elnöke (b1), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2), Markus Kupetz, a Siemens Energy ügyvezető igazgatója (j3), Goszták Árpád, a Siemens Energy gazdasági igazgatója (j2) és Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója (j1)

Az alapkő-letételi ünnepségen elhangzott:

a Siemens Energy Kft. mintegy 30 milliárd forintos beruházással 400 munkahelyet hoz létre a következő években Magyarországon.

Nagyszabású képzési programot is indít a beruházó

 

 

Szijjártó Péter külügyminiszter elmondta: Magyarország a világranglista tizedik helyén ál a gázturbina-alkatrészek exportjában, a gőzturbina-alkatrészek esetében pedig a tizenötödik helyen, és a fejlesztések nyomán tovább javulhat ez a pozíció.

„Az energiaelőállításhoz szükséges termelési kapacitások és az ezen iparághoz szükséges tudás hatalmas versenyelőnyt jelent, s Magyarország ebben a versenyben tesz egy nagy lépést előre”

- emelte ki.

A Siemens Energy Kft. egyúttal bejelentett egy 2,7 milliárd forint értékű képzési programot is, melyhez az állam mintegy 630 millió forint támogatást biztosít.

Mi épül?Market Építő Zrt.üzemépítésüzemfejlesztésBudapestXV. kerületSiemens Zrt.Siemens Energy Kft.

Hírlevél

Hirdetés