2024.04.25, Csütörtök
Látványos szakaszához ért Nyíregyháza új autóbusz telephelyének építése

Látványos szakaszához ért Nyíregyháza új autóbusz telephelyének építése

magyarepitok.hu

2022.11.15. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A KE-VÍZ 21 Zrt. már a többszintes iroda- és portaépület, a javítócsarnok, valamint a hulladéktároló szerkezetépítési munkáival is elkészült.

Hirdetés

Nyíregyháza tömegközlekedését biztosító buszok számára egy, a mai kor igényeit maradéktalanul kielégítő és a távlati fejlesztéseket is ütemezetten kiszolgálni képes új telephely épül meg a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt. generálkivitelezésében – számolt be lapunk a beruházásról áprilisban.

A projekt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából valósul meg, az épület tervezését az ’A’ Stúdió ’90 Kft. végezte. A létesítményt a Tiszavasvári úton található korábbi, úgynevezett „barnamezős” beruházás részeként kialakított fejlesztési területen alakítják ki.

A tavasszal kezdődött bontási és alapozási munkákat követően lapunk ismét ellátogatott a helyszínre, megtekintve, hol tart ősz végén a kivitelezés.

Már az iroda- és portaépület külső és belső szakipari munkáival haladnak

Héver Gábor projektvezető összefoglalta, milyen munkálatokkal készültek el az elmúlt időszakban. Az autóbusz telephely munkaterületen található összes bontási munka befejeződött, ide sorolva a bontásból keletkezett anyagok feldolgozását és az újrahasznosításhoz szükséges osztályozást is.

A többszintes iroda- és portaépület, a javítócsarnok, valamint a hulladéktároló szerkezetépítési munkái szintén elkészültek. A külső közművek, vagyis a víz-, szennyvíz-, csapadékvízelvezetések, illetve az erős- és gyengeáram, továbbá a közvilágítás kiépítése is megtörtént. A térburkolatok alépítményi munkáit befejezték, illetve megvalósult az építőanyagok leszállítása a munkaterületre vagy külső telephelyre.

„Jelenleg az iroda- és portaépület külső és belső szakipari munkái folynak. A javítócsarnokban a szerelőaknák befejezése zajlik és elkezdődtek az elektromos és épületgépészeti szakipari munkák. Ezenkívül végezzük a bazaltbeton burkolat készítését is az autóbusz parkoló területén”

– tette hozzá a projektvezető.

A 2023 márciusában záródó projekt akkor lesz teljes, ha a fennmaradó időben befejeződnek a külső-belső szakipari munkák, a homlokzatburkolatok, a térburkolatok, a kertészeti munkák, a kerítésépítés, valamint a vizsgasori berendezések beépítése.

Az építkezés folyamán felmerülő nehézségekről szót ejtve Héver Gábor elmondta: „A vállalkozási szerződésünk aláírása egybeesett a szomszédos országban zajló háború kitörésének időpontjával, ami az alapanyagárak drasztikus emelkedéséhez vezetett. Ebből adódóan megfelelő döntéseket kellett hozni rövid idő alatt.”

Galéria

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.NyíregyházaA Studió 90 Kft.autóbusztömegközlekedéstelephely

Hírlevél

Hirdetés