2024.03.29, Péntek
Layher térállvány segíti a Jedlik Ányos Gimnázium speciális acélszerkezeti munkáit

Layher térállvány segíti a Jedlik Ányos Gimnázium speciális acélszerkezeti munkáit

magyarepitok.hu

2022.11.23. 07:34 - Kalácska-Nagy Nóra

Az egyedi acélszerkezet üvegborításában nyújt segítséget a 10 méter magas Layher Allround térállványzat.

Hirdetés

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) történetében egyedülálló építkezés zajlik, új épületszárnnyal bővül az intézmény, valamint teljeskörű felújítást kap a LATEREX Építő Zrt. kivitelezésével. A gimnázium felújítását és bővítését célzó projekt állványozási munkálataiért a Hungaro-Állvány Kft. felel Layher megoldások alkalmazásával.

Az új szárnnyal egy XXI. századi megjelenésű épület valósul meg külsejében és tartalmában, ennek kimagasló eleme az az acélszerkezet, amely gyakorlatilag az épület ötödik homlokzata: 84 méter hosszú, 25 méter széles, felülete 1800 négyzetméter, súlya pedig 100 tonna.

A speciális acélszerkezet üvegborításában nyújt segítséget a közel 10 méter magas Allround térállványzat, amely a tetőszerkezeti munkákhoz készült az épülő belső részben. Emellett a meglévő iskolaépület komplett homlokzati munkáinak elvégzésére Layher homlokzati állványt alkalmaztak az épület teljes frontján.

Rugalmasan alakítható Allround térállvány nagy teherbíró képességgel

A moduláris Layher Allround állványrendszer elemeiből egy lépcsős kialakítású térállvány épült, alkalmazkodva a tetőszerkezet különleges geometriájához. Ennek a rugalmas állványrendszernek a segítségével szinte bármilyen, helyszíni adottságokhoz igazodó állvány kiépíthető ráadásul rugalmasan és gyorsan.

A munkaszinteket úgy alakították ki, hogy azok szélessége komfortos legyen a rajta dolgozó szakemberek számára, ennek megfelelően 2,5 és 3 méter szélességű munkaterületek születtek. A munkaszinteken háromsoros oldalvédelmet alakítottak ki, amely szintén igazodott az acélszerkezet geometriájához.

A még nagyobb biztonság és teherbírás érdekében acél járólapokat alkalmaztak, valamint az állványzatra való feljutást létrás feljárók biztosítják. A szakemberek átlós merevítőket használtak az áthidalások kialakításához, mellyel elkerülhető a rácsos tartók használata.

A homlokzati állványt a különböző terepszintekhez igazították

A térállvány mellett a Layher Blitz homlokzati állványrendszer elemeiből homlokzati munkaállványt építettek a szakemberek a szigetelő és egyéb homlokzati munkák elvégzésére. Ez az állványrendszer kiváló megoldás mindennemű homlokzati munka elvégzéséhez, hiszen amellett, hogy

villámgyorsan és egyszerűen építhető, rugalmas felhasználást tesz lehetővé és biztonságos állványzat alakítható ki segítségével, így gazdaságos és megtérülő befektetést nyújt.

A helyi adottságokhoz igazítva 4 és 5 munkaszintes állványzat épült acél járólapokkal és létrás feljárókkal a gimnázium homlokzati munkáinak támogatására, melyek igazodnak a különböző terepszintekhez. A belső oldalon konzolos megoldást alkalmaztak, így megfelelő faltávolságot érhettek el a szigetelő munka elvégzéséhez. A terepszintet figyelembe véve kiegyenlítő kereteket használtak annak érdekében, hogy a járószinteket azonos szintre hozzák.

A biztonságos munkavégzést – ahogyan a térállvány esetében, úgy itt is – a háromsoros oldalvédelem biztosítja. Emellett nagy előny, hogy a Blitz állvány segítségével könnyen lekövethetők az épület íves felületei, így ez az állványrendszer a rugalmasságot biztosítja az építkezés során.

Galéria

Mi épül?Layher Kft.LATEREX Építő Zrt.állványzatiskolaépítésiskolafelújításBudapestHungaro-Állvány Kft.Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG)

Hírlevél

Hirdetés