2024.03.19, Kedd
BMW-gyár – elrajtolt a legnagyobb épület szerkezetépítése is – fotók
Főkép: Illusztráció (BMW GROUP), cikkfotók: Market Építő/Facebook

BMW-gyár – elrajtolt a legnagyobb épület szerkezetépítése is – fotók

magyarepitok.hu, Market Zrt./Facebook

2022.12.05. 14:00 - Szabó Ákos

A Market felállította az első pillért.

Hirdetés

Folyamatosan zajlanak Debrecen ipari szintlépésének szimbolikus eleme, a BMW-gyár, valamint a kapcsolódó infrastrukturális beruházásai munkálatai, miközben újabb elemeket is bejelentenek a projektben (a Railcert Hungary Kft., valamint a NIF Zrt. és a Zemplénkő Kft. közös szerepéről a napokban írtunk éppen, de a lista hosszú).

A hetekben számoltunk be arról, hogy a BMW saját akkumulátor üzemmel egészíti ki az óriásprojektet, melynek már korábban is része volt

  • présüzem,
  • karosszériaépítő részleg,
  • fényezőműhely
  • és összeszerelő csarnok felépítése is.

 

 

A komplexum és környezete kialakításában résztvevő cégek listája és ki is térünk még rá, de most

a Market Építő Zrt. tett közzé Facebookon látványos fotókat és fontos hírt: mint írják, fontos mérföldkőhöz érkeztek a BMW-beruházás legnagyobb épületének megvalósításában: megkezdték a szerkezet kivitelezését, ahol az első lépésnél, az első pillér állításánál fogadták a beruházó vezetőit és a BMW board tagjait.

 

 

Így haladt eddig a gyár óriásprojektje

Korábban beszámoltunk arról, hogy a BMW-gyárközpontnak a Debrecen melletti Észak-nyugati Gazdasági Övezet ad otthont. A komplexumban présüzemet, karosszériaépítő részleget, fényezőműhelyt és összeszerelő csarnokot alakítanak ki - illetve most már akkumulátor-összeszerelő üzemet is fognak. A 400 hektáros terület előkészítésében a Market Építő Zrt. kiemelt szerepet játszott, miután elvégezte − egyebek mellett − a nagytömegű földmunkákat és a tereprendezést.

Szintén érintett a projektben a KÉSZ Csoport is, amely többek között három épület, az elektromos alállomás (MSS), központi épület (CC), valamint a lakkozó épület (TOF) kivitelezésében is részt vesz a projekt során.

A gyárkomplexum építkezésében ugyancsak részt vesz a víz- és mélyépítési munkákban is elismert Szabadics Építő Zrt. A teljes terület speciális mélyépítési munkáin dolgozott a HBM Soletanche Bachy Kft., amely magába foglalta a cölöpalapozás megtervezését és kivitelezését, valamint a fejtömbök földmunkáinak elvégzését.

 

Mi épül?Market Építő Zrt.DebrecenNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Zemplénkő Kft.Szabadics Zrt.üzemépítésautóiparelektromos autóRailCert Kft.BMW-gyár

Hírlevél

Hirdetés