2024.04.25, Csütörtök

Hirdetés

Átadták hazánk egyik legnagyobb sertésneveldéjét
Fotók: dryvitprofi.hu (a fotók az átadás előtt készültek)

Átadták hazánk egyik legnagyobb sertésneveldéjét

dehir.hu

2023.01.04. 18:30 - Kolinek Nóra

A telep európai szinten is versenyképes.

Hirdetés

Sertéstelepet épített Hajdúszoboszlón a Nagisz Csoport állami és uniós támogatással. A csoporthoz tartozó Hage Zrt. telepén 3,4 milliárd forintból valósult meg a beruházás, a támogatás összege 923 millió forint – olvasható a dehir.hu oldalon.

A kivitelezési munkálatokat a teljes egészében magyar tulajdonú, debreceni székhelyű Dryvit Profi Kft. végezte el.

A OTP Bankhoz tartozó Nagisz csoport a magyar mezőgazdaság meghatározó szereplőjeként jelen van a növénytermesztés, az állattenyésztés, a keveréktakarmány-gyártás, a tej- és húskészítmények piacán. Legfőbb termékei a vágósertés, húshibrid naposcsibe, pulyka napospipe és – tenyésztojás, valamint a különböző tej- és hús- és mirelit termékek. A cég története több mint 70 évre nyúlik vissza.

Fotók: dryvitprofi.hu (a fotók az átadás előtt készültek)

Kiépítették a telephez kapcsolódó úthálózatot is

Az oldal tájékoztatása szerint a cégcsoport 2009-ben hosszú távú stratégiai döntést hozott az állattartó ágazatok fejlesztéséről, amelynek váza a meglévő telepek műszaki korszerűsítése, illetve új építésű állattartó épületek megvalósítása. A fejlesztési koncepció új alapokra helyezte a cégcsoport állattartó ágazatainak a termelésben való hatékonyságát, amely így európai szinten is versenyképes szintre került.

A hajdúszoboszlói beruházással a már meglévő „B” telepet váltották ki, ahol az „A” telepen született malacok egyharmadának utónevelését, hizlalását valósították meg, és egy modern, hőszigeteléssel és napelemes rendszerrel is felszerelt, a legkorszerűbb szellőztetés-technológiával rendelkező épületben 3640 utónevelő és 8640 hizlaldai férőhelyet alakítottak ki. Az épület 4 malacnevelőből és 10 hízlaló teremből áll, beépített alapterülete 10270 négyzetméter, hasznos alapterülete 10040 négyzetméter - írták.

A kivitelezési feladat részét képezte a sertésneveldéhez tartozó közművek és az úthálózat kialakítása.

 

Mi épül?Dryvit Profi Kft.mezőgazdaságHajdúszoboszló

Hírlevél

Hirdetés