2024.04.18, Csütörtök
Az év első felében elkészül a „jövő irodaháza”, a Liberty
Főkép: látványterv (WING Zrt.)

Az év első felében elkészül a „jövő irodaháza”, a Liberty

magyarepitok.hu

2023.02.19. 09:36 - Bíró Beáta

Az energiahatékony és modern épület kivitelezésének hátterébe négyrészes videósorozat nyújt betekintést.

Hirdetés

A végéhez közeledik a WING beruházásában megvalósuló nagyszabású projekt: a vegyes funkciójú Liberty-t az év első felében adják át. Az épület alsó négy szintje irodaházként, a felső négy pedig hotelként működik majd.

Lapunk többször is írt a Népliget közelében kiépülő új irodanegyedben található Liberty-ről, amelynek alapozási munkáit a HBM Soletanche Bachy Kft. végezte el, szerkezetépítését pedig a SWIETELSKY Magyarország Kft. A generál- és építészeti terveket a DPi Design Kft. készítette. Az épület 2022 júniusában a tervezett időpontban érte el a szerkezetkész állapotot. Stábunk a szerkezetépítési munkák befejezése előtt nem sokkal, tavaly májusban járt az építkezésen és látványos videót készített az utolsó fázisról.

 

Korábbi fotók: WING Zrt. 

 

A fővárosi IX. kerületi Könyves Kálmán körúton elhelyezkedő épület nemcsak megnyitása után kínál majd egyedi megoldásokat, hanem már a kialakítása és szerkezetének építése során is számos sajátos elemet használtak. Az épület megtervezésekor a látvány mellett a funkcionalitás is nagyon fontos szempont volt. Az előregyártott betonból készült, szintenként kinyúló párkányok markáns építészeti elemként szolgálnak, valamint az emeletek közötti tűzgátak, az ablaktisztító járdák és a díszítő lamellákat tartó szerkezetek is egyben.

 

 

A ferde párkányokba merev acélbetéteket helyeztek el, így tették állékonnyá a karcsúra tervezett formát.

Korábbi cikkünkben összeszedtük az építkezés további érdekességeit is:

  • A HBM által végzett alapozás során kiásott gödröt körülbelül 35 olimpiai úszómedencényi vízzel lehetne feltölteni.
  • A SWIETELSKY munkájával elkészült szerkezetépítés során nagyjából 34.000 köbméter betont használtak fel, ami egy darabban egy körülbelül egy 32,5 m oldalhosszúságú kockát töltene ki.
  • Összesen mintegy 3600 tonna betonacélt építettek be az épületbe, ami 2200 darab átlagos személyautó vagy 20 db üres Boeing-747-es súlyának felel meg.

 

 

Az új építésű, energiahatékony és modern épület fejlesztésének és építésének hátterébe nyújt betekintést az a négy részes videósorozat, amelynek harmadik része nemrég jelent meg a WING Zrt. videómegosztó csatornáján. A kisfilmeket Magyarósi Csaba influenszer készítette. A legújabb epizódban a Liberty tervezőirodájába látogat el, ahol mélyebben megismerkedik az épület hátterével, az anyaghasználattól kezdve a tervezés során felmerült nehézségekig.

 

 

A magyar és a regionális ingatlanpiac egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető vállalatcsoportja, a WING a Liberty projekttel 2022-ben az EuropaProperty CRE Real Estate Awards eseményén a „Company of the Year” kategórián belül hozhatta el a legjobbnak járó díjat.

Mi épül?Swietelsky Magyarország Kft.HBM Kft.BudapestWing Zrt.irodaszállodaberuházás

Hírlevél

Hirdetés