2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Új tornacsarnokkal gazdagodott Komárom
Fotó: MTI

Új tornacsarnokkal gazdagodott Komárom

mti, magyarepitok.hu

2023.03.10. 18:33 - Hegedűs Gergely

A kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnok mellett az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épület is létrejött.

Hirdetés

Csaknem 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással megépült tornacsarnokot adtak át a Győri Egyházmegye beruházásában a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában pénteken.    

A Wolf-Farkas Építőipari és Szolgáltató Kft. kivitelezésében létrejött tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel. A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgáló blokkokat befogadó kétszintes épületből áll.   


A negyedszázados évfordulóra készült el

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. Az intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.

A pénteki átadón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kiemelte, az egyházi oktatási intézmények fejlesztésének célja, hogy olyan fiatalokat neveljenek, akik felnőttkorukban is bírják a nehézségeket. "Olyan fiatalokat, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik" - tette hozzá. Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a fejlesztés az iskola fennállásának 25. évfordulójára készült el.

Mi épül?KomáromWolf-Farkas Építőipari és Szolgáltató Kft.iskolaépítéstornaterem

Hírlevél

Hirdetés