2024.04.23, Kedd
Újabb fejlesztést kap a határmenti város nagymúltú fürdője
Illusztráció - magyarepitok.hu

Újabb fejlesztést kap a határmenti város nagymúltú fürdője

magyarepitok.hu

2023.03.06. 14:30 - Hegedűs Gergely

Ezúttal a főépületet építik át a Gyulai Várfürdőben, és az új helyiségek kiépítése mellett ki is bővítik.

Hirdetés

Tovább fejlesztik a Gyulai Várfürdőt: az intézmény üzemeltetője a TED-en közzétett információk szerint a főépület átalakításához és bővítéséhez keres kivitelezőt. Az 1959-ben átadott fürdőről legutóbb tavaly augusztusban írtunk, akkor a Futizo Kft. által kivitelezett több mint 1 milliárd forintos beruházásban új vízi gyermekjátszóteret és medencét alakítottak ki.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által nemzetközi jelentőségűnek minősített fürdő működését a kiírás szerint a tervezett újabb fejlesztés során nem korlátozzák majd: építés közben a kivitelezőnek biztosítania kell, hogy a mindennapos funkciók használhatóak legyenek.

A projektben a 3600 négyzetméternyi összes hasznos alapterülettel bíró főépületet a belső válaszfalak bontásával és új válaszfalak építésével bővítik. Emellett az épületben meglévő étteremhez kapcsolódó teraszt zárt terasszá átalakítják. A déli homlokzat mentén teljes hosszban egy 4 méter széles, szerelt szerkezetű, üvegezett hozzáépítés készül.

Az 1962-ben létesült és több ütemben átalakított-bővített főépületben többek közt irodák, öltözők, raktárak, üzletek jönnek létre. Ugyanakkor látványkonyhaként működő új étterem is megépül új konyhával, továbbá masszázs szalon, masszázs fülkék, tornaterem, kádas helyiség, gyógyfürdő helyiség és orvosi szoba. A tervezett fejlesztés mindezek mellett tartalmazza a szellőztető, a hangosító és a beléptető rendszer kiépítést is a főépületben.

A közbeszerzésből a projekt háttere is kiderül, eszerint tavaly decemberben költözött ki a főépület északkeleti traktusából a Békés Megyei Központi Kórház reumatológiája.

Mi épül?GyulagyógyfürdőkFUTIZO Kft.

Hírlevél

Hirdetés